Autor Societat
11 Gener 2015 a 14:00

Entra en vigor el títol T-10/120 per connectar Lleida i Barcelona

L’abonament suposarà descomptes de fins al 60%

Noves tarifes de transport

La T-10/120 s’incorpora a la llista d’abonaments // Imatge d’arxiu

Des d’avui serà molt més econòmic l’ús del transport públic en les comunicacions entre els municipis de les comarques de Lleida i Barcelona, ja que es posa en vigor un nou abonament multiviatge T-10/120 que permetrà als usuaris fer 10 viatges en 120 dies a un preu de 9 euros el trajecte. En el cas concret de l’Urgell i la Segarra, el preu del trajecte és de 7 euros per lo que l’abonament tindrà un cost de 70 euros.

Aquest nou títol, que també entra avui en vigor pels usuaris de les comarques de l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell i el Segrià suposarà un estalvi que pot arribar pràcticament al 60% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de les línies d’autobús interurbà, gestionada per Alsina Graells, que connecten la Noguera, l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell i el Segrià amb Barcelona.

L’abonament es pot adquirir a les estacions d’autobusos Barcelona Nord i de Lleida, i en el cas de la Noguera, també a l’estació d’autobusos de Tàrrega.

Una de les avantatges del nou títol de transport T10/120 és el seu caràcter multipersonal que permet utilitzar-lo a tots els membres d’una família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. A més, aquest abonament incorpora la tecnologia de validació sense contacte, lo que permet la seva recàrrega a bord dels propis autobusos.

La T-10/120 forma part del paquet d’actuacions de millora relacionades amb la nova Rodalia de Lleida, i és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat. De fet, allà on ja està implantada està tenint molta acceptació, amb un increment de viatges del 51% en alguns casos.

La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals. Ja està implantada en els trajectes entre Barcelona, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. També entre Lleida i la Val d’Aran i Lleida i l’Alt Urgell.

Switch to mobile version