Autor Política
24 Gener 2015 a 16:00

Els pressupostos pel 2015 destinen 969 milions al Departament d’Empresa i Ocupació

“Busquen combatre l’atur”, diu Puig

Felip Puig Parlament

El conseller Felip Puig presenta els números del Departament en una comissió parlamentària // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Felip Puig va presentar dilluns al Parlament el pressupost del seu Departament, que s’enfila fins els 969 milions d’euros. El conseller d’Empresa i Ocupació va desglossar les diverses partides dels comptes, que destinaran gran part dels diners a polítiques de foment de l’ocupació. “Busquem combatre l’atur i promoure l’ocupabilitat de les persones”, va assegurar Puig davant els representants de totes les formacions parlamentàries. Un 70% dels prop de 970 milions es dedicaran a la inserció laboral i a l’impuls de l’economia productiva, en paraules del conseller.

En concret, el Departament d’Empresa i Ocupació invertirà gairebé 324 milions d’euros a fomentar l’ocupabilitat i 232 a donar suport als col·lectius que estan en risc d’exclusió social i que tenen més dificultats per incorporar-se al mercat de treball. A més, Puig també va explicar que dedicaran 51 milions d’euros al foment del turisme, 20 al de la innovació, 30 a la promoció del comerç interior i exterior i 13 a donar suport a l’emprenedoria. Totes aquestes partides configuren el 70% del pressupost que, segons el conseller, es dedica a combatre l’atur i a impulsar l’economia productiva. Puig va reconèixer que els números del Departament “poden ser insuficients d’acord amb les necessitats del país”, però creu que “permetran tirar endavant les polítiques necessàries”.

La principal xacra que persegueix l’economia catalana és l’atur, i especialment el que afecta els menors de 25 anys. Per això els pressupostos inclouran 80 milions d’euros per financer el Pla de Garantia Juvenil, un programa enfocat a inserir els joves al mercat laboral. El conseller va explicar que es dedicaran 76 milions a la intermediació i a la formació i 4 a fomentar l’emprenedoria. A més, per impulsar l’ocupabilitat de tots els aturats, el Departament ha reformat el Servei d’Ocupació de Catalunya, que tindrà un pressupost de més de 229 milions d’euros.

Una altra de les potes que els comptes de la conselleria de Puig intentarà afrontar és la de l’exclusió social. En aquest sentit, el Departament té previst invertir-hi uns 232 milions, gran part dels quals es destinaran a la Renda Mínima d’Inserció. Tot plegat es reblarà amb ajuts a les empreses per impulsar el teixit productiu català. Es posarà en marxa un pla d’avals de 16 milions d’euros perquè les empreses es puguin finançar amb més facilitat i s’invertiran prop de 37 milions a fomentar el sector industrial. A més, també es dedicaran 15 milions d’euros a la xarxa de centres tecnològics de la Fundació Alira i 12 a la de Centres de Promoció de Negocis, que està enfocada a fomentar la internacionalització de les empreses catalanes. Els sectors del turisme, l’energia i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació rebran 51, 7 i 11 milions respectivament.

Switch to mobile version