Autor Entitats
25 Gener 2015 a 16:00

Els Bombers i el CAT112, premiats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

El premi reconeix la seva tasca i col·laboració amb la FEEC

Bombers de la Generalitat de Catalunya

Bombers de la Generalitat de Catalunya // Imatge del web Wikimedia Commons

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha lliurat un reconeixement als Bombers de la Generalitat, a la unitat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE). La festa anual de la FEEC, sota el lema FEEC 2015, un any de novetats, s’ha celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona.

Aquest reconeixement és producte de l’àmplia col·laboració entre els Bombers de la Generalitat i el FEEC, ja que s’han ajudat en diverses accions de formació, en l’impuls i el desenvolupament de programes de seguretat del medi natural. També han organitzat campanyes amb consells preventius de seguretat, en pràctiques esportives i de lleure a la muntanya, i altres accions de caire tècnic i operatiu.

Els representants del Cos de Bombers que recollien el reconeixement han sigut Sebastià Massagué i Joan Borràs. “Valorem molt la tasca conjunta i continuada que venim desenvolupant amb la FEEC va comentar en Massagué.

També s’ha reconegut el servei del telèfon d’emergències de Catalunya CAT112. El director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència de Catalunya CAT112, David Ciudad, es mostra molt satisfet amb la feina que realitzen els professionals per garantir la seguretat i l’assistència dels serveis d’emergència a tots els ciutadans. El CAT112 segueix treballant per millorar la seva capacitat de resposta, davant els possibles requeriments dels participants d’esports de muntanya, excursionistes o persones que viuen en nuclis aïllats. Un 25% del territori, normalment d’alta muntanya, no té cobertura telefònica amb cap companyia, així que en aquestes zones resulta impossible trucar al CAT112.

Per millorar aquesta capacitat de resposta, el CAT112 pretén impulsar la col·locació de pals senyalitzadors de cobertura en les rutes excursionistes més transitades. Aquesta iniciativa ja s’ha provat a la Muntanya de Montserrat, el Parc Volcànic de la Garrotxa i altres parcs de la demarcació de Barcelona.

En l’any anterior, el CAT112 va ser reconegut per l’associació europea de telèfons d’emergència com un dels serveis de referència del continent europeu, i va ser premiat amb l’Outstanding Emergency Call Centre. El Centre d’Estudis d’Opinió ha realitzat diverses enquestes als ciutadans amb l’objectiu de qualificar el servei del CAT112: el 85% dels ciutadans que hi han trucat qualifiquen el servei com a “bé” i “molt bé”.

Switch to mobile version