Autor Societat
20 Gener 2015 a 11:00

21 de gener, dia Europeu de la Mediació

Jornada de portes obertes als Jutjats de Rubí i Terrassa

Els Jutjats de Rubí // Imatge de la web de l'Ajuntament de Rubí

Els Jutjats de Rubí // Imatge de la web de l’Ajuntament de Rubí

Demà dimecres, dia 21 de gener, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Mediació, el Col·legi d’Advocats de Terrassa, en col.laboració amb el Centre de la Generalitat, organitza una jornada de portes obertes a la mediació.

Els actes tindran lloc a les seus dels jutjats de Terrassa i de Rubí de deu a dotze del migdia, i tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin podran informar-se sobre la mediació i, mitjançant una simulació que faran els advocats mediadors del Cemicat terrassenc, a més també podran veure com es porta a terme una mediació. Aquestes simulacions es desenvoluparan a dos quarts d’onze i a dos quarts de dotze.

El Centre de Mediació de l’Il.lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (Cemicat) es va crear el 30 de novembre de 2002 i va ser el primer centre de mediació al si d’un col.legi d’advocats a tot l’Estat espanyol. L’objectiu és promoure la mediació com a mètode pacífic i alternatiu de resolució de conflictes. La mediació afavoreix, doncs, una gestió constructiva dels conflictes i és una oportunitat per a què les parts puguin aconseguir un acord satisfactori. La mediació està especialment indicada en aquells tipus de conflictes en què les parts han de seguir relacionant-se en el futur, com qüestions familiars, veïnals, relacions entre empreses, entre d’altres.

La mediació és una de les formes possibles de gestió alternativa dels conflictes.  És alternativa, per exemple, a la resolució judicial del conflicte d’interessos. La mediació entén que a través del diàleg és possible arribar a l’entesa en qualsevol conflicte en què puguin trobar-se les persones. Per facilitar aquest diàleg, el mediador ajuda les parts en conflicte, però no imposa cap solució ni intervé amb cap tipus d’interès. Ni tan sols, el mediador té interès en què les parts arribin a un acord concret. Molt sovint, és la simple participació en el procés mateix de mediació la forma de contenir, gestionar o pacificar una relació conflictiva. En general, el treball dels mediadors està basat en un seguit de principis, com ara:

  • Imparcialitat. El mediador no pren part a favor o en contra dels posicionaments de les parts;ni té interès en la solució del conflicte.
  • Confidencialitat. El contingut de tot el que les parts diguin  dins del procés de mediació és secret i no es pot fer servir fora de la mediació.
  • Voluntarietat. Les parts han de partir d’un punt inicial d’acord: volen donar l’oportunitat a la mediació per gestionar el seu conflicte.
  • Autonomia de la voluntat de les parts. El mediador respecta la lliure disposició de les parts en conflicte.
Switch to mobile version