Autor Atletisme
2 Desembre 2014 a 12:00

S’obre el període d’inscripcions per al Cros Escolar de Rubí

La cursa es farà el 21 de desembre al bosc de Ca n’Oriol

cros escolar rubi

D’esquerra a dreta: José Manuel Santamaría, Josep Manel Castro i David Bea // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Els nens i nenes dels centres escolars de Rubí tenen fins el proper dia 18 per apuntar-se per participar en la 37a edició del Cros Escolar de Rubí que tindrà lloc el diumenge 21 de desembre al bosc de Ca n’Oriol. La competició organitzada per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR) comptarà amb una dotzena de curses corresponents a les diferents edats.

La gran diferència respecte a edicions anteriors és que enguany no es celebraran les categories adultes (junior, sènior i veterans) per dos motius principalment: la baixada de participants en les últimes convocatòries i que els organitzadors han volgut centrar els seus esforços en la promoció de la competició escolar.

En aquest sentit durant la presentació del Cros Escolar, el regidor d’Esports, Josep Manuel Castro, va recordar la importància de dinamitzar l’esport entre els nens i nenes de la ciutat. “L’esport no només és salut, com s’ha dit sempre, sinó que també és una actitud davant la vida i davant de situacions complexes de superació. I què millor que una cursa, en aquest cas camp a través, per fomentar aquesta actitud”.

Les curses previstes començaran a partir de les 9.30 hores i tindran un recorregut de 500 metres la més curta i 4.500 metres la més llarga, en funció de les edats dels escolars participants.

Les inscripcions al Cros Escolar s’hauran de formalitzar als centres d’ensenyament i seran els professors d’educació física els encarregats d’apuntar als joves atletes en un full que ja es pot descarregar des de l’apartat d’esports de la web de l’Ajuntament o des de la pàgina del UAR, i que s’haurà d’enviar emplenat a l’adreça dt.usuari@gmail.com. Els dorsals dels alumnes inscrits es podran recollir una hora abans del començament de la competició a les carpes habilitades per l’organització.

Està previst lliurar un trofeu als tres primers classificats de la general i als tres millors de la local de les curses escolars.

Un Cros solidari

La jornada es completarà amb la presència per segon any consecutiu d’una campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’Entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per la Creu Roja, Frater Nadal, ASAB, i Càritas. Els nens i nenes participants a la cursa podran donar els seus productes en el moment de recollir el seu dorsal. També podran fer donacions els familiars i el públic que assisteixi a la Cros. Els aliments més necessaris són oli d’oliva, farina, llaunes de tonyina, tomàquet en conserva i galetes i, com va recordar David Bea, tècnic de la Creu Roja, “la data dels aliments donats ha de ser el més llarga possible”.

El regidor d’Esports, Josep Manuel Castro, va recordar que “durant el 2014, i gràcies a la Taula d’Entitats de Rubí per la inclusió social s’han atès més de 2.000 famílies a la ciutat que s’han beneficiat del caràcter solidari dels rubinencs”.

Switch to mobile version