Autor Economia
4 Desembre 2014 a 14:00

L’Ajuntament de Rubí ofereix un projecte de ‘mentoring’ a empreses de nova creació

Ja hi participen 18 empreses

Masia Can Serra

Masia Can Serra // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa un programa de mentoring adreçat a empreses de nova creació a la ciutat, una acció inclosa en l’eix del Pla de mesures anticrisi 2014 dedicat al foment de l’ocupació i l’emprenedoria, dotat amb 1,4 milions d’euros, i que té l’objectiu d’augmentar la capacitat de supervivència d’aquestes companyies, i així obtenir informació útil per adaptar els serveis de l’OSE a les necessitats reals del teixit econòmic local.

Les dades indiquen que els primers anys de vida són els de més risc per a una empresa i que, per tant, és imprescindible que es faci un seguiment de la gestió per tal d’assegurar la supervivència de la mateixa. Aquest programa, doncs, respon a aquesta necessitat de conèixer l’entorn econòmic i la realitat de les empreses més joves de la ciutat, així com detectar els punts forts i febles en la capacitat i els hàbits de gestió dels emprenedors, i també identificar els problemes i dificultats més habituals del col·lectiu.

El programa de mentoring està adreçat a emprese de nova creació – amb un màxim de tres anys de vida – de tots els sectors, que s’ubiquin a Rubí i que prèviament hagin tingut contacte amb l’Ajuntament. En aquests moments, hi ha 18 companyies participant, i 13 més tenen previst fer-ho.

El programa s’estructura en tres fases: recollida d’informació mitjançant una enquesta, diagnosi i proposta de solucions personalitzades per a cada empresa participant. Contempla tres àrees d’anàlisi de la gestió: estratègica, econòmica, financera, comercial, de persones, de processos, fiscal i de l’Ajuntament.

Switch to mobile version