Autor Societat
1 Desembre 2014 a 14:15

Es manté l’Alerta del Pla INUNCAT per l’estat dels cabals dels rius

Els Bombers han fet 79 serveis a la RE Metropolitana Nord

Protecció-Civil1 (2)

Foto: Georgia Colomer

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté activada l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, atès l’estat dels rius amb cabals encara elevats, especialment a les comarques de Girona i el Llobregat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) informa que el riu Besòs ja no presenta cap risc, i la tendència és a la normalitat.

Entre les 20h d’ahir i les 10h d’aquest matí, el 112 ha atès un total de 512 trucades, que han anat a la baixa a partir de la mitjanit – només 85 entre les 24h i les 10h – i el total de trucades de tot l’episodi ha estat de 2.606, un terç de les quals eren des de Girona.

De totes les trucades, 800 s’han derivat a les diverses policies locals i 740 als Bombers de la Generalitat de Catalunya, que des de les 20h de dissabte al vespre i fins les 8h d’aquest matí, han realitzat un total de 987 serveis relacionats amb la pluja i el vent.

Concretament, la Regió d’Emergències (RE) Metropolitana Nord – que inclou els municipis del Vallès Occidental i el Vallès Oriental – ha atès 79 serveis.

En les darreres hores, els serveis han estat centrats especialment en la retirada d’arbres així com elements que havien caigut a la vila pública o bé tenien risc de caure; i també en neteges de calçada, i alguns per acumulació d’aigua en terrasses, baixos i soterranis.

L’SCT recomana als usuaris seguir una sèrie de consells per evitar accidents, com ara augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada, frenar i maniobrar amb suavitat per no bloquejar les rodes, reduir la velotictat per tal de no perdre el control del vehicle en condicions adverses, no frenar ni accelerar en cas de patir hidroplanatge, i circular amb primera i lentament en cas d’haver de travessar un bassal gran.

Switch to mobile version