Autor Societat
31 Desembre 2014 a 17:00

Els busos interurbans podran transportar bicicletes gratuïtament a partir de 2015

El nombre màxim serà de cinc a la bodega i dos al bus

parada bus

Els usuaris podran pujar la bicicleta al bus de manera gratuïta // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

Amb l’inici del 2015, els autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya podran transportar bicicletes de manera gratuïta. L’ordre, publicat ahir, entrarà en vigor a partir de demà. Així, el Departament de Territori i Sostenibilitat dóna resposta a una de les principals reivindicacions dels usuaris de bici.

Les bicicletes hauran d’anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. No obstant això, el nombre màxim de càrrega a cada vehicle queda limitat i només es  permetrà carregar-ne cinc a la bodega i dos als busos. A més a més, únicament s’admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.

Aquesta novetat s’inclou en l’ordre sobre tarifes del transport públic regular per carretera per a l’any 2015, que queden congelades.

Switch to mobile version