Autor Societat
12 Desembre 2014 a 13:30

CCOO alerta sobre la precarietat del sector del manteniment elèctric

Primera vaga històrica a tot Catalunya

Torre elèctrica

Les ventades han evidenciat els problemes de manteniment de la xarxa // Foto: Sergi Colomer

El sindicat de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental i la Catalunya Central va valorar ahir molt positivament les dues jornades de vaga celebrades els dies 5 i 9 de desembre i que van seguir, segons dades del sindicat, prop del 85% dels treballadors del sector.

La vaga, primera a la història de les diferents empreses del sector a tot Catalunya, va estar convocada per denunciar la manca d’inversions de manteniment d’Endesa i de les seves contractades, el deteriorament sostingut de les condicions de treball, i la continua destrucció de llocs de treball, recordant que s’ha reduït un 50% des de 2010. Tot això quan Endesa, titular de l’oligopoli, està obtenint beneficis i repartint dividends per valor de 14.000 milions d’euros.

Lamentablement les ventades d’aquests dies al Vallès han posat de manifest les mancances del serveis de manteniment de la xarxa, un fet que ja havia estat advertit per la coordinadora de delegats de CCOO tant a Endesa i a les empreses subcontractades, com a nivell institucional.

En aquest sentit, el sindicat va explicar que davant la manca de recursos suficients per atendre les incidències amb la màxima celeritat fins i tot algunes empreses subcontractades s’estava plantejant desplaçar alguns treballadors d’altres zones al Vallès emparant-se en les normatives de situació d’emergència.

Davant aquesta situació, la coordinadora de delegats de CCOO en el sector, va coincidir en la necessitat de mantenir les mobilitzacions, i va proposar unes noves convocatòries de protesta per a finals de desembre i principis de gener, que hauran de ser consensuades amb la UGT.

CCOO no va deixar escapar la ocasió per reclamar a la administració que faci de mitjancer en les negociacions entre la companyia, les subcontractades i els treballadors per trobar una solució a aquesta problemàtica.

Switch to mobile version