Autor Societat
29 Novembre 2014 a 18:00

Interior crearà un segell de qualitat per a les autoescoles de Catalunya

Les autoescoles hauran de complir uns requisits per obtenir-lo

Joan Josep Isern a l'ETSC

Joan Josep Isern, director del SCT, present a l’European Transport Safety Lecture // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va finalitzar el passat dijous  la jornada sobre les noves polítiques europees de trànsit, per a l’assoliment de la visió zero en la sinistralitat viària, organitzada pel Consell Europeu de Seguretat en el Transport (European Transport Safety Council, ETSC) amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit (SCT). 

Espadaler va exposar els projectes que el Departament d’Interior té la intenció de posar en marxa al llarg del 2015 en compliment del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, entre els quals ha destacat la creació d’un segell de qualitat per a les autoescoles de Catalunya: “volem fer un pas més en la qualitat de les autoescoles incidint en la formació i que puguin disposar d’un segell de qualitat que les distingeixi”. El conseller d’Interior ha especificat que les autoescoles que s’hi acullin hauran de complir uns requisits de formació més especialitzada dels professors, programes formatius més complets, incorporació d’elements de seguretat i tecnologia en els vehicles, entre d’altres.

 Espadaler també va anunciar la posada en marxa de l’Observatori de Seguretat viària el 2015 remarcava queens ajudarà a establir noves sinèrgies de treball compartit i permetrà l’anàlisi d’experiències que han estat positives per a la seguretat viària tant locals com internacionals” El conseller també va destacar la necessitat de nodrir-se de totes les iniciatives pel que fa al trànsit i de “transformar en coneixement tota la informació que anem acumulant”.

A l’European Transport Safety Lecture, també hi va intervenir el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, que ha parlat sobre el model de seguretat viària a Catalunya. Isern va puntualitzar que “el model català de seguretat viària és, sens dubte, el model europeu, i Catalunya i Europa són i han de ser vasos comunicants a l’hora d’aplicar les millors pràctiques”. El director del SCT va afegir també que el model “aposta per la formació des de la Primària fins a la gent gran, passant per l’àmbit laboral” i que “aquesta educació viària al llarg del cicle vital és determinant per assolir la visió zero”. 

També ha destacat la presència de la directora de la Dirección General de Tráfico, Maria Seguí, que ha exposat la conferència “La ciència i l’objectivitat en el centre de la política de seguretat viària”. L’acte ha reunit professionals de la seguretat viària, especialistes tècnics i autoritats locals. En l’organització de l’edició d’enguany també hi han participat  MOVING i Fundació MAPFRE.

L’ETSC és l’organització internacional (sense ànim de lucre i amb seu a Brussel·les) referent a nivell europeu per avançar de manera conjunta en el compliment dels mandats de la Unió Europea en matèria de seguretat viària. El Servei Català de Trànsit, com a membre afiliat a l’ETSC, treballa per a una major coordinació europea a favor d’una estratègia comuna en matèria de trànsit.

 

Switch to mobile version