Autor Entitats
23 Novembre 2014 a 16:00

Gordó diu que el propòsit final de projectes com “Cercles” és evitar noves víctimes

Ho va destacar en la primera conferència del programa

I Conferència Internacional Cercles de Suport i Responsabilitat

I Conferència Internacional Cercles de Suport i Responsabilitat // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va inaugurar el dijous passat la I Conferència Internacional Cercles de Suport i Responsabilitat per la intervenció dels agressors sexuals en l’àmbit comunitari, que ha reunit aquests dies al Caixafòrum prop de 300 participants en representació de 28 països.

Gordó va definir el projecte europeu, on també hi participen l’Obra Social de La Caixa i la Universitat de Barcelona, com un “programa eficaç per fer front a un repte comú als països del nostre entorn”, com és facilitar el retorn a la societat dels penats per delictes sexuals en les millors condicions possibles per evitar la reincidència. “La participació del Departament de Justícia respon al nostre compromís en la construcció d’una política d’execució penal europea”, afegia.

En aquesta línia, Gordó va considerar que dedicar recursos i esforços per a la rehabilitació i reinserció de persones sotmeses a penes de presó “és la millor manera de reduir-ne la reincidència”.

El conseller va explicar als presents a la conferència que els programes de tractament i d’inserció social com Cercles han de tenir sempre present el propòsit final d’evitar noves víctimes, a més de constituir “mecanismes per contribuir a una societat més justa, cohesionada i segura”. “És un model que considera que la rehabilitació dels delinqüents i la seguretat publica són dos objectius que no es poden abordar l’un sense l’altre”, puntualitzava.

Un dels elements centrals del projectes Cercles de Suport i Responsabilitat, en paraules de Gordó, és el grup de voluntaris. Actualment hi ha un miler de col·laboradors en diferents activitats a les presons de Catalunya i, durant la seva intervenció, va recordar que aquest programa europeu reforça la col·laboració entre professionals i voluntaris.

D’altra banda, també va expressar el seu agraïment a tots els professionals, organitzacions i voluntaris que han dedicat els seus esforços per tirar endavant aquest projecte, que “constitueix un pas més en el desenvolupament d’un model penitenciari i d’execució penal que el Govern de la Generalitat aplica des de que va assumir les competències penitenciàries, ara fa 30 anys”.

Switch to mobile version