Autor Societat
22 Novembre 2014 a 11:30

Rubí Brilla participa al Congrés Internacional de Smart Cities de Barcelona

Ha estat a tres estands

Rubí Brilla Àngel Ruiz

Àngel Ruiz presenta Rubí Brilla en la ponència que va oferir a l’estand de la Diputació de Barcelona // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Aquesta setmana s’ha celebrat al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona una nova edició del Smart City Expo World Congress, el punt de trobada de les ciutats intel·ligents. El projecte Rubí Brilla, que impulsa l’Ajuntament de Rubí per promoure l’eficiència energètica i les energies renovables, ha estat present a la cita i ha multiplicat la seva presència. L’estand de la Diputació de Barcelona, el de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i el de l’empresa Enerbyte Smart Energy Solutions han acollit ponències sobre la iniciativa energètica de la ciutat vallesana.

La Diputació va convidar l’Ajuntament a formar part del seu estand al certamen per oferir una conferència sobre el projecte Rubí Brilla. Segons fonts municipals, l’òrgan presidit per Salvador Esteve considera la iniciativa un exemple de bona pràctica en l’àmbit de les ciutats intel·ligents i volia fer-ne partícips els visitants del Congrés. La xerrada la va impartir dijous el coordinador de Rubí Brilla, Àngel Ruiz, i va aixecar una gran expectació entre els assistents a la mostra.

El projecte energètic de la ciutat vallesana també es va fer un lloc a l’estand de l’ICGC i al d’Enerbyte Smart Energy Solutions. En el primer cas, Ruiz va explicar els dos projectes que Rubí Brilla ha impulsat d’acord amb l’ens català: un estudi per detectar fuites de calor a les naus i un informe per avaluar el potencial fotovoltaic de les zones industrials. En l’altra visita a l’estand de l’empresa d’energia intel·ligent, la organització va explicar com ha desenvolupat l’aplicació multiplataforma de la comunitat Rubí Brilla.

Switch to mobile version