Autor Política
23 Novembre 2014 a 12:30

Col·loqui amb en Josep Rull

En acabat de la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Catalunya

Josep Rull al Forum Europa

Josep Rull al Forum Europa // Foto: Joan Murcia

– Sr Rull, que li semblen les dades de l’última enquesta de divendres??

– No podem fer-ne gaire cas de les enquestes. Encara recordem que va passar el 2012. No obstant, volem que les properes eleccions siguin plebiscitàries i que serveixin de regeneració democràtica per poder fer el que volem fer. Com que les eleccions plebiscitàries encara no estan definides, els resultats de les enquestes poden no ser correctes

 

– Plebiscitàries al 2015??  Hi ha data, en un calendari tan atapeït (Municipals i Generals)??

– Dimarts que ve, el President Artur Mas donarà explicacions de com s’ha de plantejar el què?, com? I quan?. De les 3 preguntes, la menys rellevant es el quan. Dimarts Artur Mas donarà explicacions del que i el com volem seguir avançant

 

– Es pot parlar amb el Govern Espanyol??

El Sr Rajoy renuncia a fer política i tot ho canalitza pels Tribunals. Nosaltres som honestos en la forma de tractar la solució però si hi han possibilitats de fer-les hi hauran eleccions plebiscitàries, unes eleccions ordinàries al Parlament en forma de referèndum

 

– Esperen alguna proposta en la visita del proper dissabte a Barcelona del Sr Rajoy??

– No. Estic convençut que ve a Barcelona sense dialeg i fent cas omis a la invitació del President Mas. Serà més un acte de partit que altra cosa i només parlarà amb els seus i pels seus.

 

– El Sr Rajoy diu que “el problema català” només es pot arreglar amb entesa i diàleg. Que ha de passar perquè hi hagi aquest diàleg??

– El que fa el Sr Rajoy es cinisme. Diu el que no fa i fa el que no diu i aquesta mateixa setmana hem tingut l’enèsima mostra.

 

– Està a favor, dintre de la regeneració política, de les llistes obertes a les eleccions??

– Volem llei electoral propia i volem més proximitat elector-electe i obrir les llistes. Volem donar poder als elector i treure-li als partits

 

– Es pot negociar i arribar a acords amb un Govern que es querella contra el President de la Generalitat i que constantment, porta al Tribunal Constitucional Lleis i Decrets aprovats a Catalunya com el de la Pobresa Energètica??

– El Govern Espanyol, ni hi es ni se’l espera. Deixant a banda l’assumpte de la Independència, el President Mas va anar a Madrid amb 23 propostes diferents quan el Sr Rajoy deia que només parlàvem d’independència. De les 23 només ha tingut resposta 1. La de connectar l’aeroport amb el centre de Barcelona i tira endavant gracies a la iniciativa privada que en finançarà el cost. El Govern del Sr Rajoy ha renunciat a ser el govern de l’autonomia i de la democràcia

 

– Milloren les relacions de Catalunya amb la CE??

– Comencem a percebre que la CE comença a escoltar-nos més i millor. El govern espanyol incomoda per la falta de democràcia. No entenen que no s’hagi pogut fer un referèndum com a Escòcia

 

-Que en pensa de recuperar el servei militar obligatori a Espanya del que se’n parla aquest dies?? I en una Catalunya independent??

– Jo vaig ser objector de consciència i no vaig fer-lo. JNC i CiU van negociar mitjançant els Srs Joaquim Molins, Lluis Recoder i Carles Campuzano amb el PP quan ens necessitava per governar a Madrid i es va abolir passant a tenir exèrcit professional. En una Catalunya independent, hauríem de veure quina politica s’aplica en quan a defensa però segur que no hi haurà servei militar obligatori

 

Switch to mobile version