Autor Economia
23 Novembre 2014 a 17:00

Catalunya celebrarà durant el 2015 462 fires

Representa gairebé un 3% més que el 2014

El president de FEFIC, Ramon Ferrando, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director general de Comerç, Josep Maria Recasens // Imatge del web de la Generalitat

El president de FEFIC, Ramon Ferrando, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director general de Comerç, Josep Maria Recasens // Imatge del web de la Generalitat

Catalunya celebrarà durant el 2015 un total de 462 fires, un 2’9% més que el 2014. D’aquestes 462 activitats firals, 51 seran d’àmbit internacional i estatal, i 411 d’àmbit català, comarcal o local. Josep Maria Recasens, director general de Comerç, va donar a conèixer ahir les dades del nou Calendari Firal durant la inauguració del 21è Congrés de Fires de Catalunya, que tanca avui les portes a Mollerussa.

Recasens, que va destacar “l’extraordinària resistència de l’activitat firal a Catalunya en moments difícils”, va explicar que es celebraran fires a 244 municipis. Per demarcacions, les comarques de Barcelona són les que acolliran el major nombre de fires, amb un total de 204, el 44,2% del total; les comarques gironines acolliran 99 activitats firals, el 21,4% del total, les comarques de Lleida, 90, sent un 19,5%, i les comarques tarragonines, 69, representant el 14,9% restant.

Recasens va explicar que “a Catalunya conviuen grans fires punteres a nivell mundial de diverses característiques, que realitzen una funció extraordinària com a important eina de màrqueting, amb fires locals i comarcals, que tenen un gran paper de dinamització pels municipis on se celebren”. També va remarcar l’important paper dels professionals del sector i de les entitats implicades en l’organització de les fires, ja que “sense la seva capacitat d’innovació, de millora en la gestió, d’adaptació al medi i tenacitat no hagués estat possible mantenir l’activitat firal com a eina al servei de les empreses i de dinamització del territori”.

Ramon Ferrando, president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), va reivindicar el paper de les fires locals i comarcals, a més de la col·laboració amb els ajuntaments, fet que evidencia “la importància i confiança en les fires per als seus municipis”. Marc Solsona, alcalde Mollerussa, va declarar que “cal valorar la importància de les fires més enllà dels indicadors econòmics, perquè ajuden a projectar la nostra marca de ciutat”. A més, va afegir que “potser cal afrontar la gestió de les fires de manera diferent però continuar apostant”. Solsona va aprofitar per criticar durament la recentment aprovada llei espanyola, “que dificulta l’organització d’esdeveniments firals als operadors privats”.

Tot i la dolenta situació econòmica, el nombre de fires celebrades a Catalunya durant els darrers nou anys ha estat sempre per sobre de les 410. El 2015 es faran 13 fires més que al 2014. Aquest increment és a causa de l’augment de l’activitat firal d’àmbit internacional i estatal, amb 10 fires més. El 2014 es van fer 6 fires de periodicitat biennal, mentre que al 2015 se’n faran 12. Es celebraran fires durant tot l’any, però la majoria es concentren durant la primavera i la tardor. Destaquen els mesos d’octubre, amb 83 fires, i el de maig, amb 70.

Per sectors, destaquen les fires multisectorials, amb un total de 129 activitats, seguit de les 99 fires dedicades a l’alimentació, les 75 d’artesania i ceràmica, les 27 de ramaderia i avicultura, les 25 del sector de lleure, esport i turisme, i les 22 d’automoció. La resta d’activitats firals es distribueixen entre el sector serveis, diversos i el sector sanitat, medi ambient, d’agricultura, maquinària agrícola i jardineria. Es preveu que el nombre de fires augmenti.

Per més informació podeu consultar el web del Departament d’Empresa i Ocupació. En els propers dies estarà també disponible l’edició impresa del Calendari de Fires de Catalunya 2015.

Switch to mobile version