Autor Societat
22 Novembre 2014 a 10:30

Carlos Gallego i Sarina Lievens, representants rubinencs al CNIAC

El nou òrgan es va constituir aquest dijous

Artur Mas amb els membres del CNIAC

Artur Mas amb els membres del CNIAC // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí.

Carlos Gallego i Sarina Lievens, dos joves rubinencs, formen part del nou Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), constituït formalment aquest passat dijous.

L’acte de presentació pública, que va coincidir amb el Dia Internacional de la Infància, va estar presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, al Palau de Pedralbes de Barcelona. El nou òrgan col·legiat, de caràcter consultiu i de participació, té la funció de representar els interessos dels infants i adolescents catalans, fer propostes als organismes competents i opinar sobre aquelles propostes que els afectin.

Els 43 consellers nacionals, procedents de diferents municipis catalans, van votar la presidència, les vicepresidències i les vocalies de la comissió permanent, que es reunirà cada tres mesos i s’encarregarà, entre d’altres coses, de coordinar les reunions i tasques dels grups de treball del CNIAC. El jove Carlos Gallego, alumne de 4rt d’ESO a l’Institut JV Foix, és un dels vocals escollits de l’òrgan adscrit al Departament de Benestar Social i Família.

Artur Mas va oficialitzar la designació dels consellers nacionals en un acte que va comptar també amb la participació de Neus Monté, consellera de Benestar Social i Família, i els va felicitar per tirar endavant aquesta iniciativa pionera. Els representats del consell, format per nens i joves d’entre 8 i 17 anys, van aprofitar l’ocasió per trametre les seves preocupacions i propostes al president, com el medi ambient, l’accés a beques menjador i la pobresa, entres d’altres.

Switch to mobile version