Autor Economia
16 Novembre 2014 a 16:00

Associacions d’aturats inicien projectes per impulsar l’ocupació

Pretenen superar les dificultats d’accés al treball

Jornada Emprenedoria social i col·laborativa

Imatge cedida pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental.

El passat 6 de novembre, Aturats Actius Badia del Vallès, amb el suport del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) i l’Ajuntament del municipi, va organitzar la jornada Emprenedoria social i col·laborativa.

L’acte va comptar amb la participació de diverses associacions, tant de la comarca vallesana com de fora, que van compartir un espai de coneixement i debat sobre les iniciatives que les persones en atur estan posant en marxa en diversos territoris per tal de generar oportunitats d’ocupació i, així, superar les dificultats d’accés al treball que hi ha actualment.

L’objectiu de la jornada era conèixer projectes de referència que s’estan efectuant en els diversos municipis i reforçar la interrelació entres elles, així com situar la feina que s’està fent des d’aquestes associacions dins del marc de l’emprenedoria social i col·laborativa.

Al llarg de la jornada, es va reflexionar sobre el valor i el potencial de la mobilització de les persones desocupades en el context actual per avançar en vers una economia més social. A més,  les entitats XES-Xarxa d’Economia Solidària, Calidoscoop, Cooperativa Integral Catalana i LabCoop (integrades en l’àmbit de l’economia solidària i cooperativa) van facilitar als assistents informacions sobre recursos per tirar endavant projectes amb la finalitat d‘obrir noves vies d’ocupació.

El punt i final a la jornada el van posar l’Associació Desocupats Actius Garrotxa i l’Associació d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts amb la presentació de les seves experiències.

Switch to mobile version