Autor Societat
23 Novembre 2014 a 15:00

AENA engega el Pla Hivern als aeroports de Barcelona-El Prat i Girona

Afecta a 19 aeroports espanyols

Aeroport AENA

L’aeroport de Bilbao, un dels que formen part del Pla Hivern // Imatge cedida per AENA

AENA, l’operador espanyol d’infraestructures aeroportuàries, ha posat en marxa aquesta setmana el Pla Hivern. Aquesta iniciativa està destinada a fer front a les conseqüències derivades del fred durant els mesos d’hivern. 19 aeroports formen part del projecte, entre els quals hi ha el de Barcelona-El Prat i el de Girona-Costa Brava. El Pla està dotat amb prop de 2.300.000 euros i estableix els procediments que han de seguir els aeroports per evitar que la neu i el gel afectin el trànsit aeri.

AENA confecciona aquest Pla amb altres agents implicats en aquesta tasca, com ara les companyies aèries o els equips d’assistència a terra. Tots ells revisen i actualitzen el projecte anualment per establir la quantitat de recursos que són necessaris i canviar el material formatiu que reben els treballadors dels aeroports que han de donar resposta als problemes meteorològics.

El Pla que s’ha engegat aquesta setmana estableix un procediment molt marcat: mentre no es registra cap incidència concreta, el personal de l’aeroport ha de fer un seguiment exhaustiu de les condicions meteorològiques, ha de comprovar permanentment que l’estat de la pista sigui el correcte i ha de tenir a punt el material per donar resposta a un possible problema. Els aeroports que actuen també com a base militar, com ara els de León, Salamanca, Valladolid o Saragossa, han de coordinar aquestes actuacions amb l’exèrcit.

Si es detecta alguna incidència per gel o neu al damunt de les pistes, el protocol d’AENA estableix que es llencin productes a l’asfalt que ajudin a desfer-la. Una vegada s’ha aplicat aquesta capa de fundents, surten els vehicles preparats per retirar el gel o la neu que hi ha a sobre de la pista. Quan sembla que s’ha aconseguit eliminar l’afectació, uns vehicles especials verifiquen que el fregament de les pistes és l’adequat i, si ho és, es dóna l’ordre de reobrir l’aeroport. També es pot donar el cas que els serveis meteorològics indiquin que les condicions del temps fan pensar que es gelaran les pistes. En aquest cas, els fundents es llencen de manera preventiva i es fan controls regulars a l’asfalt per comprovar que estigui en bon estat.

Per tirar endavant aquesta campanya, AENA disposa de més de 100 vehicles destinats a la retirada de neu i gel. A més, també té una reserva de camions de bombers que es poden equipar amb fulles anti-neu si és necessari. Aquesta flota es divideix en 23 vehicles dedicats a la retirada de neu, 22 preparats per mesurar el fregament de la pista, 4 camions que escampen els fundents i 17 vehicles amb escombra, entre d’altres. Aquest equipament, que s’amplia amb els equips de què disposa l’aeroport de Barajas, amb flota pròpia, el fan funcionar més de 4.500 persones que han rebut formació específica en aquesta matèria.

Switch to mobile version