Autor Societat
25 Setembre 2014 a 13:30

Rubí subministrarà aigua a les famílies necessitades que ocupin pisos buits

Serà provisional i només si compleixen uns requisitsaigua

L’Ajuntament de Rubí obrirà l’aixeta de l’aigua per a les persones més necessitades que es veuen abocades a ocupar pisos buits d’entitats bancàries per la seva situació econòmica. Ho ha acordat en una Junta de Portaveus extraordinària en què també hi han assistit representants de l’empresa concessionària de l’aigua, SOREA. En el marc de la reunió s’ha acordat un protocol d’actuació per garantir a aquestes persones, la majoria amb fills al seu càrrec, l’accés a l’aigua.

A partir d’ara, les famílies afectades per aquesta situació podran anar als serveis socials de l’Ajuntament i sol·licitar l’alta al circuit. L’oficina municipal serà l’encarregada d’avaluar la situació de cadascun dels sol·licitants i, si aprova l’ajuda, derivarà la petició a SOREA, que subministrarà aigua a la família de manera provisional.

El servei d’aigua no serà gratuït i les persones que hi tinguin accés hauran de pagar les factures. El que s’aconsegueix amb aquesta mesura és que disposin del dret d’accedir a la xarxa d’aigua, i és que, a l’ocupar un pis de manera il·legal, no disposen d’escriptures o contractes, fet que impedeix que puguin contractar els serveis d’una companyia de subministrament d’aigua.

En la Junta de Portaveus celebrada ahir i presidida per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, tots els grups van estar d’acord en la necessitat de donar resposta a aquesta problemàtica. El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, va assegurar que “calia trobar una solució a una situació que, malauradament, viuen moltes famílies a Rubí. Velasco va matisar, però, que acollir-se a aquest protocol “en cap cas dóna drets en relació a l’habitatge ocupat” i va voler agrair la predisposició de SOREA a l’hora de donar resposta a aquesta problemàtica.

Switch to mobile version