Autor Societat
1 Setembre 2014 a 13:00

Diversos serveis de Rubí recuperen l’horari habitual a partir d’avui

Molts serveis han restat tancats a l’agost

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) torna a l’activitat avui, després d’haver realitzat les vacances el mes d’agost, juntament a molts altres serveis que, durant l’estiu, han romàs tancats o han reduït el seu horari. Durant el mes d’agost, el volum d’usuaris es redueix, i és per això que els serveis tanquen. L’OMIC és un servei d’atenció directa i gratuïta, que treballa per ajudar els consumidors i usuaris a defensar els seus drets en temes de consum. L’oficina es troba al carrer Narcís Menard 13/17, i és oberta de dilluns a dijous de 9h a 14h, i els dimecres de 16h a 18.30h. També es poden efectuar consultes i reclamacions via web, amb el formulari que es pot descarregar en aquest enllaç, adjuntant la documentació que es requereixi (tiquets, factures, mostres, albarans, garanties, contracte…).

Es preveu que les consultes o reclamacions que rebrà l’OMIC durant els primers dies de setembre siguin referents a temes relacionats amb les vacances i viatges; per això, des de l’Agència Catalana del Consum es recomana als usuaris que si han patit incidències relatives al transport reclamin per escrit a la companyia amb què han viatjat, i recorda que hi ha uns terminis fixats per fer-ho.

Per una altra banda, avui es torna a pagar per estacionar a la zona blava de Rubí, després que tot el mes d’agost hagi estat gratuïta. El preu de la zona blava és d’1,20 € / hora, en fraccions de 5 cèntims, i el mínim per poder-hi estacionar és de 0,20€.

Switch to mobile version