Autor Cinema, teatre i televisió
1 Setembre 2014 a 10:00

Aquesta setmana no et perdis…

Dilluns 1 i dimarts 2 de setembre

"El mundo según Barney"

“El mundo según Barney”

Dilluns

TVE

A les 22.30 capítol resum de la segona temporada de “Isabel”.

La sèrie produïda per Marina Bretos i dirigida per Félix Llorente, explica la història d’Isabel la Catòlica, la dona que va arribar a ser reina als 23 anys. La sèrie es centra en el personatge d’aquesta dona que des que era una nena va lluitar pel seu propi destí i es va enfrontar a una trama de poders, posant en perill el seu propi destí per a ser regent de Castella.

Aquest serial històric compta amb Michelle Jenner com a protagonista, acompanyada de Pablo Derqui, Rodolfo Sancho i Ginés García Millán entre d’altres.

La2

A les 22.00 cinefília amb “El mundo según Barney”.

El film canadenc de Richard J. Lewis estrenada l’any 2010, explica la història d’un home aparentment corrent, amb una vida extraordinària, en un relat que recórrer quatre dècades i dos continents i porta a l’espectador per nombrosos bons moments i per alguns dels dolents de la seva llarga i pintoresca vida. Barney Panofsky, un vell productor de televisió, aficionat a la beguda i fanàtic de l’hockey comença a recordar la seva vida després de veure com el seu pitjor enemic publica un llibre que incideix en un capítol comprometedor del seu passat: la misteriosa desaparició de Boggie, el millor amic d’en Barney. Un possible assassinat del que Barney segueix essent el principal sospitós.

Basada en la novel·la còmica “La versión de Barney”, última novel·la del desaparegut autor canadenc Mordecai Richler, la pel·lícula està protagonitzada per Paul Giamatti, la interpretació del qual li va valdre un Globus d’or al millor actor.

La Sexta

A les 22.30 cinema d’acció amb “Eraser, eliminador”

Arnold Scwarzenegger és John Kruger, “Eraser”, un destacat oficial del Programa Federal de Protecció de Testimonis. Ara s’enfronta a un gran repte professional a l’haver de protegir i subministrar una nova identitat a Lee Cullen (Vanessa Williams), una jove executiva d’una empresa de desenvolupament tecnològic en matèria de defensa que ha descobert que s’estan subministrant sofisticades armes a diversos grups terroristes a escala mundial amb la cooperació d’agents enemics infiltrats al govern. Ara la seguretat del planeta està en mans d’Eraser.

El film, dirigit per Cuck Russell i estrenat l’any 1996, compta també amb les interpretacions de Danny Nucci, Andy Romano, James Caan, James Coburn, James Cromwell i Robert Pastorelli.

———————————————————————-

Dimarts

TVE

A les 22.30 es reemet la miniserie “La memoria del agua”.

En aquesta producció, TVE viatja als anys 20 i repassa les histories d’amor, intriga i passió de la burgesia espanyola de principis de segle que s’entrellacen al balneari La Isabela, un luxós recinte que decaurà quan es descobreixi un fosc succés. Reconvertit, amb el pas del temps, en un hospital psiquiàtric, les seves parets contenen nombrosos secrets que acabaran per sortir a la llum.

“La memoria del agua” és una miniserie de dos capítols que porta a la petita pantalla la novel·la homònima de la periodista Teresa Viejo. Aquesta coproducció de RTVE i la productora BRB Internacional, dirigida per Manuel Estudillo, compta amb un gran elenc d’actors reconeguts a la petita pantalla entre els que destaquen Tamar Novas, Aitor Mazo, Carmen de la Maza, Natalia Sánchez i Ana María Vidal.

La 2

Aquesta setmana a “Versión española” es programa a les 22.00 la pel·lícula “Últimas tardes con teresa”.

Aquesta adaptació de la novel·la de Juan Marsé, mostra dos mons socialment antagònics a la Catalunya dels anys cinquanta: el suburbial i el burgès, que es relacionen a traves de dos personatges: Manolo Reyes, el “Pijoaparte”, un vulgar lladre de motos que aspira a sortir de la misèria, i Teresa Serrat, una estudiant universitària de l’alta burgesia barcelonina.

Maribel Martín, Ángel Alcazar, Patricia Adriani, Cristina Marsillach, Mónica Randall, Alberto Closas, Juanjo Puigcorbe, Charo López, Guillermo Montesinos, José Bódalo i José Manuel Cervino forma part de l’elenc d’aquest llargmetratge que compta amb un guió de Gonzalo Herralde, Juan Marsé i Ramón de Esoaña.

La Sexta

A les 22.35 sessió de ciència ficció amb “La carrera de la muerte: el origen”.

En un futur no molt llunyà, els Estats Units pateixen un declivi econòmic que provoca una perillosa hegemonia de la delinqüència. Per controlar a tants presos, el govern nord-americà construeix una xarxa de presons privades, dirigides per bandes de cruels torturadors. La pitjor d’aquestes presons és Terminal Island, on arriba Carl Lucas, condemnat per l’assassinat d’uns policies. Carl passarà a formar part d’un reality show, consistent en una cursa a mort, on competirà amb altres presos per guanyar la seva llibertat, si aconsegueix sobreviure.

Una pel·lícula estrenada l’any 2010 dirigida per Roel Reiné, i interpretada per Luke Gross, Sean Bean, Ving Rhames, Patrick Lyster, Lauren Cohan i Tanit Phoenix, entre d’altres.

Switch to mobile version