Autor Societat
31 Agost 2014 a 14:00

Trànsit abordarà el paper de la dona al volant en un congrés

Les dones tenen menys accidents greus

Imatge: Wikicommons

Imatge: Wikicommons

El Servei Català de Trànsit organitzarà el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària el 30 d’abril del 2015 a Barcelona. Els responsables de l’administració viària catalana han anunciat la convocatòria d’un esdeveniment que té per objectiu analitzar el paper de la dona a la mobilitat a través de les aportacions d’experts en la matèria que vindran procedents de diversos països del món.

Les dades han dut al departament a concloure que el sexe del conductor té una relació directa amb l’índex de sinistralitat. De fet, només un 7’3% de les persones que assisteixen a cursos de recuperació del permís de conduir per punts són dones, quelcom que indica que la gran majoria de conductors que perden la totalitat dels punts del carnet són homes. A més, de les 232 víctimes mortals que es van registrar el 2013 a Catalunya, només 55 eren dones, un 23% del total.

Amb les xifres damunt la taula, Trànsit considera necessari celebrar un congrés que permeti “prefixar”, segons fonts del departament, “els comportaments en relació a la conducció segons el sexe dels conductors”. Els organitzadors reconeixen que l’objectiu final és posar de relleu els avantatges que ha tingut la incorporació de la dona al parc automobilístic català.

Switch to mobile version