Autor Política
31 Juliol 2014 a 18:00

Josep Maria Tost afirma que Can Balasc no serà el nou abocador metropolità

Diu que no s’efectuen els controls necessaris sobre els abocadors

Josep Maria Tost afirma que l'abocador metropolità no s'instal·larà a Rubí

Josep Maria Tost afirma que l’abocador metropolità no s’instal·larà a Rubí // Imatge cedida per CiU

Després del ple corresponent al mes de juliol, en què es va aprovar una moció contra els abocadors, el grup municipal de CiU de Rubí va voler fer una roda de premsa amb la voluntat d’aclarir el futur dels abocadors de la ciutat.

Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, va visitar Rubí el passat dilluns, per tal d’aclair que la Generalitat de Catalunya mai s’ha plantejat convertir Can Balasc en un abocador metropolità en substitució de Coll Cardús. “Can Balasc serà un abocador de residus industrials“, va explicar Tost, i va puntualitzar que el substitut de l’abocador metropolità no serà a Rubí, i probablement tampoc ho serà un altre abocador del Vallès.

Durant la roda de premsa, Tost ha assegurat que Can Carreras es tancarà en aproximadament un any, però que tot depenia del flux de residus. Tanmateix, el director de l’Agència de Residus de Catalunya va dir que no s’havia detectat un flux de camions superior al normal, i que la denúncia que va efectuar Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), sobre els residus sanitaris, es tracta d’un fet aïllat, tot i que, segons ha explicat, els residus sanitaris prèviament desinfectats i inertitzats poden anar després a l’abocador de Can Carreras.

Finalment, Josep Maria Tost ha assenyalat que l’Ajuntament de Rubí no està efectuant tots els controls necessaris sobre els abocadors, i ha lamentat la mala relació que existeix entre el Govern de Rubí i l’empresa TMA Grupo Sánchez.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de Convergència i UnióNúria Climent, va reiterar la importància del Pla Especial Urbanístic com a instrument vàlid per no tornar a repetir els mateixos errors que es van cometre amb Can Carreras. “És la nostra obligació estar al costat dels veïns“, va apuntar Climent.

Switch to mobile version