Autor Societat
31 Juliol 2014 a 09:00

Carta oberta de la Plataforma Rubí Sense Abocadors

Demana que es vetlli per la seguretat dels veïns

Els camions realitzen una maniobra que suposa un risc constant

Els camions realitzen una maniobra que suposa un risc constant // Imatge cedida per Rubí Sense Abocadors

La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha anunciat que farà arribar una carta oberta al jutjat contenciós-administratiu nº11 de Barcelona, el magistrat Don Pedro Luis García Muñoz, per mostrar el seu rebuig a la sentència favorable a l’empresa TMA, gestora de l’abcador de Can Carreras, i que permetria el trànsit de camions de més de 12 metres pel camí vell d’Ullastrell.

Hi ha previst un acte de protesta davant del jutjat de Barcelona, i la Plataforma, mitjançant aquesta carta, vol fer públic el seu desacord amb la decisió del tribunal.

En la carta oberta, que podeu llegir en aquest enllaç, la Plataforma Rubí Sense Abocadors denuncia que ja fa anys que no està permesa la circulació, fora de l’horari nocturn (entre les 22h i les 06h), de camions de més de 12 metres; i que la sentència que ara afavoreix l’empresa gestora de Can CarrerasTMA, contradiu altres resolucions anteriors que han estat constantment ignorades per l’empresa. El 2012, davant les nombroses queixes veïnals, i l’alta sinistralitat registrada a la via, és l’Ajuntament de Rubí que decideix restringir el pas als vehicles de més de 12 metres, i aquest decret torna a arribar als tribunals donat que TMA al·lega que no es pot limitar una activitat autoritzada, obviant que aquesta es va iniciar sense complir els requisits que li demanava el Departament de Medi Ambient sobre l’ús de la via d’accés a l’abocador.

Més enllà de requisits legals, als veïns els preocupa la seguretat, i el fet de compartir el camí vell d’Ullastrell amb més de 300 vehicles pesants cada dia, suposa un perill constant, donades les condicions de la via i la zona per on els camions accedeixen a l’abocador, que han d’efectuar una maniobra, que s’aprecia en la fotografia cedida per la Rubí Sense Abocadors, en què el camió envaeix completament el carril contrari, en un canvi de rasant sense visibilitat. És per això que la Plataforma demana que el Tribunal prengui la millor decisió, que no permetria la circulació als vehicles de més de 12 metres pel camí vell d’Ullastrell.

Switch to mobile version