Autor Economia
31 Juliol 2014 a 13:00

CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona obren una nova línia de finançament

3.000 milions d’euros per als socis de Club Cambra

Isidre Fainé i Miquel Valls

Isidre Fainé i Miquel Valls // Imatge cedida per La Caixa

El president de CaixaBank i de la Fundació Bancària “la Caixa”Isidre Fainé, i el president de la Cambra de Comerç de BarcelonaMiquel Valls, han signat un acord institucional de finançament de 3.000 milions d’euros per empreses associades a la Cambra pels pròxims quatre anys.

 Els beneficiats d’aquest acord seran les petites, mitjanes i grans empreses, així com autònoms i comerços a qui facilitaran els màxims recursos possibles per tal de portar a terme la seva activitat.

 Isidre Fainé, va comentar que “aquest nou acord amb la Cambra potenciarà el desenvolupament de nous projectes empresarials, la internacionalització de les empreses, amb especial èmfasi en el suport a les pimes en la seva expansió a nous mercats”. Per a Fainé“és necessari que les empreses innovin constantment i busquin noves oportunitats en un entorn tan dinàmic i, alhora, tan complex com l’actual“.  Finalment, va destacar el compromís de l’entitat amb les empreses per tal de crear ocupació i riquesa.

 D’altra banda, Miquel Valls, va exterioritzar la seva satisfacció per la continuïtat com a Soci Institucional d’Honor de l’entitat i per totes les accions derivades de l’acord, especialment la del sector comercial on ha dit que és un “element clau de l’activitat econòmica que està en un constant procés de modernització”.

 Cal recordar que, des de l’inici del conveni de col·laboració pel finançament d’empreses del Club CambraCaixaBank s’ha concedit 4.300 milions d’euros i s’han formalitzat més d’11000 operacions amb 6.400 empreses.

Pel que fa a la distribució territorial de les empreses, el 22% estan situades a la ciutat de Barcelona i el 52% a l’àrea metropolitana i la província. A més, el 31% de les operacions concedides en aquesta línia s’ha destinat per a l’activitat internacional.

En la línia de finançament de 3000 milions que es va obrir al maig del 2013, s’han tancat 7700 operacions de 3900 empreses del Club, amb un 60% d’elles inferiors al 100000 euros.

CaixaBank és soci institucional de la Cambra de Barcelona, el club de la qual té 33523 socis a tot Catalunya.

Switch to mobile version