Autor Cultura
30 Juny 2014 a 16:15

El Correfoc omple els carrers de Rubí de llum

Hi van participar 4 colles de Diables

Els Diables de Rubí durant el Correfoc // Foto: Marta Casas

Els Diables de Rubí durant el Correfoc // Foto: Marta Casas

Dissabte a la nit, els Diables de Rubí, els Diables de la Riera de Rubí i la colla Rubeo Diablorum, van realitzar el tradicional Correfoc pels carrers de Rubí. Es va iniciar a les 22h al carrer de Sant Joan, i va seguir un recorregut pels carrers de Santa Llúcia, Espoz i Mina, Murillo, Colom, General Prim, Virgili i Historiador Josep Serra, fins arribar a la plaça de la Nova Estació.

El correfoc de Rubí ha comptat amb la participació de la colla de les Diablesses de Mataró com a convidada.

El Correfoc és un espectacle tradicional de Catalunya, que té les seves arrels en el Ball de diables, del segle XII, i que pren la forma actual ja al segle XX. Els correfocs van sorgir com a manifestacions improvisades de persones, dracs i diables que actuaven saltant, corrent i ballant conjuntament sota el foc, i durant les dècades dels 80 i els 90 es van implantar com a celebració tradicional arreu dels Països Catalans.

Switch to mobile version