Autor Cultura
30 Juny 2014 a 16:30

Concurs de colles de sardanes a Rubí

Hi participaren 24 colles

El concurs de colles sardanistes // Imatge cedida per l'Escola de Sardanes Flor de Neu

El concurs de colles sardanistes // Imatge cedida per l’Escola de Sardanes Flor de Neu

Dissabte a la nit va tenir lloc el Concurs de Colles Sardanistes, que va aplegar un total de 24 colles vingudes d’arreu del país, concretament de Barcelona, d’Esparraguera, Puig-Reig, Sabadell, Sitges, Terrassa, Tordera i Vic, a més de les dues de Rubí (Quitxalla Galzeran i Petits Galzeran, de l’Escola de Sardanes Flor de Neu). 

Aquest concurs era puntuable per al campionat provincial, i també acollia un grup de campionat de Catalunya de colles veteranes. La colla gran local no competia, perquè eren els membres del jurat que valorava l’actuació de les colles.

Els guanyadors del concurs Territorial, per categories, van ser els Trapalles de Sabadell (Aleví), els Petits Galzeran de Rubí (Infantil), els Cabirols de Sabadell (Juvenil), la colla Mirant al Cel de Sabadell (Gran) i la Roques Blaves de la Passió, d’Esparraguera (Veterans). Els guanyadors del grup de veterans del Campionat de Catalunya van ser els de Sabadell.

La música de les sardanes la va posar la Cobla Sant Jordi, que va interpretar Esclat Rubinenc (de Carles Rovira i Reixach) com a galop d’entrada, la Sardana Revessa Festa a Rubí (primera Sardana de Lluïment, de Jordi Molina i Membrives); Gelosa (segona Sardana de Lluïment, de Manel Saderra i Puigferrer); Joves Lleons (tercera Sardana de Lluïment, de Jordi Paulí i Safont); Per això t’ho dic (quarta Sardana de Lluïment, d’Enric Ortí i Martín) i Galzeran (de Tomàs Gil i Membrado, en la Sardana de Germanor).

Switch to mobile version