Autor Cultura
30 Juny 2014 a 18:01

Concerts de Festa Major a l’Escardívol

Hi han actuat grups de diversos estils

L'actuació de Bongo Botrako ahir a l'Escardívol // Foto: Marta Casas

L’actuació de Bongo Botrako ahir a l’Escardívol // Foto: Marta Casas

Cada any, l’Escardívol acull els concerts centrals de la Festa Major de Rubí. Divendres van començar els espectacles amb el Barrakuda Festival, on van actuar quatre grups locals: Sin CityThe Killing HitsCardova The Cretin Monsters. Tradicionalment aquest festival se celebrava a l’escola Pau Casals, però fa uns anys que es va traslladar a l’Escardívol en la primera nit de la Festa Major.

Sin City és una banda de tribut a AC/DC formada a Rubí l’any 2004, i que compta amb un gran nombre de seguidors a la ciutat. Per la seva banda The Killing Hits és un grup de versions, format pels artistes locals, Sergi Estella, Gerard Tort (tots dos membres d’Empty Cage, guanyadors del concurs Sona 9 l’any 2012), David Barón i Raül Morales, i van oferir un divertit espectacle, tots vestits com estrelles del rock com John Lennon o Kurt Cobain, versionant cançons d’artistes diversos com ShakiraNirvana.

El plat fort del Barrakuda Festival va ser el grup vingut des d’Atlanta Cardova, que va fer ballar els milers de rubinencs assistents al festival amb temes com Palace, Just Release o Draw in the light. Per tancar el cartell, la banda The Cretin Monsters, una banda de versions d’estil punk.

El dissabte, la Nit Golfa va començar amb l’actuació dels catalans Blaumut, l’aposta de la música en català d’aquesta edició de la FestaMajor. Blaumut va presentar el seu primer disc, El Turista, que va sortir l’octubre de 2012 i que conté temes com Pa amb oli i sal, (cançó coneguda per amenitzar les mitges parts del FC Barcelona al Camp Nou, i guanyadora del premi Enderrock a la millor cançó pop rock de 2012),  o Bicicletes, inclosa en el CD de millors cançons de la sèrie Polseres vermelles i el videoclip de la qual va rebre un premi Enderrock l’any 2013.

Després de l’actuació de Blaumut, va ser el torn de la reconeguda banda murciana MClan, que enguany celebren els seus vint anys damunt dels escenaris amb la gira Arenas Movedizas. Temes com CarolinaSouvenirSopa Fría van fer les delícies dels presents, milers de rubinencs que omplien l’Escardívol. MClan tenen una llarga trajectòria a l’esquena, i han evolucionat en el seu estil musical, començant pel rock fins a la influència actual del blues i el soul.

Ahir al vespre, la nota final dels concerts de la Festa Major la van posar Bongo Botrako (24h) i Alamedadosoulna (2h). Bongo Botrako és una banda originària de Tarragona, consolidada després de l’èxit de la seva Todos los días sale el sol (chipirón), i que actualment està presentant el seu segon àlbum titulat Revoltosa. Per la seva banda, Alamedadosoulna és un grup d’ska i reaggae format l’any 2003 i que actualment està realitzant el Jaleo Tour per presentar el seu quart disc, Jaleo.

Múltiples entitats de Rubí són les encarregades de gestionar les barraques de l’Escardívol, que s’adjudiquen cada any per sorteig.

Switch to mobile version