Autor Societat
10 Abril 2014 a 16:30

L’Ajuntament celebra una jornada sobre plans d’autoprotecció per a empreses

Van assistir més de 20 persones

Núria Gasulla Rubí autoprotecció empreses

Núria Gasulla, subdirectora general de la Direcció General de la Protecció Civil // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

Ahir dimecres, l’Oficina de Serveis d’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí va celebrar una jornada sobre seguretat i autoprotecció als polígons d’activitats econòmica (PAE). En aquesta trobada, es va explicar el marc legal sobre plans d’autoprotecció i la regulació administrativa en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi i altres emergències en activitats industrials. La jornada va comptar amb la presència de diversos experts en la matèria.

L’acte es va iniciar amb una exposició al voltant del Decret 82/2010 sobre plans d’autoprotecció i aplicació en activitats industrials, a càrrec de Núria Gasulla, subdirectora general de la Direcció General de la Protecció Civil. Gasulla va explicar que “l’autoprotecció és una de les potes importants del sistema de protecció civil” i que, per tant, es complementa amb els serveis públics de seguretat. A la primera part de l’acte també es van tractar els temes de regulació administrativa i tècnica en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi aplicable als establiments, activitats i edificis.

A la segona part de la jornada es va preparat una taula rodona moderada per Francesc Ribera, director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), en la que es van tractar experiències d’èxit i es va fer balanç del projecte pilot de pla d’autoprotecció que es va realitzar al polígon Molí de la Bastida l’any passat. Hi van participar Josep Bogunyà, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Rubí; Carlos Carrasco, responsable de CILSA; David Tisaire, director de T&Associats; i Anna Torredeflot, presidenta de l’Associació d’Empreses del PAE Molí de la Bastida.

La cap del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Olga González, va destacar durant l’acte que “la feina que s’està realitzant en l’àmbit industrial és una oportunitat perquè és una manera d’apropar-nos a les empreses i la seva realitat”. González també va recordar alguns dels projectes que s’han dut a terme, com el Portal immobiliari o la Guia de bones pràctiques ambientals als PAE de Rubí.

Switch to mobile version