Autor Economia
28 Abril 2014 a 14:00

La vaga del sector del metall a la província de Barcelona queda desconvocada

Es va arribar a un acord divendres a la nit

Assemblea General conjunta de delegats i delegades de CCOO i UGT del sector del metall del 20 de març

Assemblea General conjunta de delegats i delegades de CCOO i UGT del sector del metall del 20 de març // Imatge del Facebook de CCOO d’Indústria de Catalunya

La vaga prevista per demà del sector del metall de la província de Barcelona ha quedat desconvocada després que s’arribés a un acord la passada nit de divendres, el qual suposa el desbloqueig en la negociació del conveni col·lectiu d’aquest sector.

L’acord es va fer efectiu entre les parts dels sindicats de CCOO d’Indústria de Catalunya, MCA-UGT de Catalunya i la patronal del metall a Barcelona, UPM. A l’acord es desbloqueja la negociació del conveni col·lectiu després que hagin passat 16 mesos des de la finalització de la vigència. És per això que s’ha acordat prorrogar el conveni col·lectiu fins el desembre de 2015; desenvolupar les matèries de negociació en l’àmbit del conveni de Catalunya als anys 2014 i 2015; i incrementar els salaris dels anys de vigència de la pròrroga del conveni.

Pel que fa a aquest últim punt, els acords als quals s’ha arribat en referència als increments són: l’any 2013 un 0’2% en taules salarials; l’any 2014 0’5% en taules salarials; l’any 2015 0’5% en taules salarials; i una clàusula de revisió salarial en els termes recollits en els acords de negociació col·lectiva per cadascun dels anys de vigència d’aquests acords.

D’altra banda, la mediació ha servit també per resoldre el cas dels endarreriments salarials de 2012. S’ha acordat el pagament del 100% dels endarreriments que s’endeutaven en forma de pagament en el següent ordre: l’any 2014 el 50% del deute; l’any 2015 el 25% del deute; i l’any 2016 el 25% del deute.

Per tant, la suma total de l’increment en taules salarials entre els increments acordats i el deute que s’abonarà cada un dels anys serà així: l’any 2013 el 0’2%; l’any 2014 el 1’76%; l’any 2015 el 1’13%; i l’any 2016 el 0’63%.

L’any 2016 s’haurà de negociar els increments del salari al marge dels increments referent a l’aplicació de l’aplaçament del pagament del deute.

Switch to mobile version