Autor Política
30 Abril 2014 a 18:00

Es fa el sorteig de les meses electorals per a les properes Eleccions Europees

L’Ajuntament es posarà en contacte amb els escollits

Sorteig de les meses electorals

Sorteig de les meses electorals // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Ahir a la tarda es van designar els membres de les meses electorals de Rubí en motiu de les Eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig.

Les designacions s’han fet per sorteig en un ple extraordinari a l’ajuntament. A partir d’ara, el consistori es posarà en contacte amb les persones escollides. El dia 20 de maig s’ha convocat una reunió informativa on hi hauran d’estar presents els presidents i vocals de les meses, a les 20h al Teatre Municipal La Sala.

Per les eleccions d’aquest any s’han dividit algunes seccions que es consideraven massa extenses, d’aquesta manera se n’han creat d’altres i cada secció no podrà superar els 2.500 habitants. D’aquesta manera, les dues noves seccions s’organitzen al voltant dels col·legis Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora.  Una part dels votants de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins ara votaven al Ramon Llull, ara ho faran al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) passaran de votar a la Torre de la Llebre a Ca n’Alzamora. També hi haurà noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

A més, s’agruparan dues seccions de menys de 500 habitants en una sola, la del Maria Montsessori.

La privisió fa veure que la participació als comicis europeus serà inferior al 40%, així que s’han augmentat els electors per mesa. Els col·legis que acostumaven a tenir dues meses, passaran a tenir-ne una; aquest és el cas de l’Ateneu, el 25 de Setembre, el Regina Carmeli o La Bruna, entre d’altres.

En total i haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 68 meses per a aquests comicis.

La targeta del cens reflectirà els canvis que afectin a cada ciutadà amb dret a vot, que en aquestes eleccions ascendeixen a 53.953 persones.

Switch to mobile version