Autor Economia
3 Abril 2014 a 11:00

CECOT veu positives les dades de l’atur de març

Continuen crítics amb els Governs per no implementar polítiques que reactivin l’economia

logo-cecotDesprès de les bones dades de l’atur registrades durant el mes de març, CECOT ha valorat positivament la reducció del nombre d’aturats i el fet que aquestes hagin vingut acompanyades d’un augment de la afiliació. La Patronal considera que, tot i ser una tendència incipient, aquesta dóna mostres de que la fase de destrucció d’ocupació dels darrers anys ja ha tocat fons.

Entre els motius que han portat a la baixada de les llistes de recerca de feina, hi ha l’emigració, el desencís de les polítiques públiques, i la creació d’ocupació. Per la Patronal, mantenir i incrementar aquesta tendència passa per establir nous contractes de formació i de pràctiques, noves oficines d’ocupació i nous sistemes de contractació com instruments de dinamització del mercat laboral.

Si bé és cert que una gran part de la contractació és per mitja jornada, hem d’entendre que la major part de les contractacions ha vingut del sector serveis, un sector molt fragmentat i que no pot assolir estructures fixes o estables pel component estacional o, simplement, perquè la tendència actual de la gestió passa per treballar per projectes o objectius concrets, que requereixen anar adaptant els equips de treball per assolir-los” ha dit David Garrofé, secretari general de CECOT.

Tot i els resultats, CECOT encara es mostra crítica amb la manca de voluntat dels Governs de cara a implementar iniciatives que reactivin el sector empresarial mitjançant polítiques dirigides a la innovació o a la internacionalització: “Tenim manca d’accés al finançament, tenim una pressió fiscal considerable, un marc laboral que ens caldria flexibilitzar encara més, i un marc regulatori dens, feixuc i que en comptes d’ajudar a les empreses a desenvolupar la seva activitat i fer-les créixer les administracions solen carregar-les amb processos administratius que afecten directament a la seva competitivitat” ha conclòs Garrofé

Switch to mobile version