Autor Política
30 Abril 2014 a 14:00

Aprovat el Pla d’Inversions per al 2014-2015

Ajuntament de Rubí

Moment del Ple d'abril // Imatge del web de l'Ajuntament de Rubí

Moment del Ple d’abril // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

Ahir a la tarda es va celebrar el Ple de Rubí, el primer d’ençà la sortida d’ERC del govern municipal, i marcat per l’aprovació del Pla d’Inversions 2014-2015. Tots els Grups Municipals, exceptuant ICV-EUiA i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) han aprovat destinar els 26,3M€ obtinguts en els darrers anys fruit de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i que serviran per realitzar més de 100 accions al municipi.

Carme García, Alcaldessa de Rubí, va ser l’encarregada de presentar i defensar aquest projecte, que tindrà una vigència de dos anys i seran executats durant el 2014 i el 2015.

El Ple de l’Ajuntament també va aprovar de manera inicial i amb el vot favorable de tots els Grups Municipals les bases reguladores de les subvencions per al suport de la contractació privada i per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom.

Les bases han patit diversos canvis respecte les aprovades durant l’any passat. Es contemplen dues modalitats, una de subvenció de sis mesos a la contractació, i una altra de nova de tres mesos. Les empreses podran demanar la subvenció de manera retroactiva a partir dels contractes realitzats l’1 de gener de 2014.

Continuïtat en el transport escolar

Finalment ahir es va aprovar per unanimitat i de manera inicial les bases reguladores pels ajuts al transport escolar no obligatori al municipi per als alumnes de l’escola Joan Maragall i de l’institut J.V. Foix.

Durant el passat mes de febrer, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord per mantenir el transport escolar no obligatori al municipi. Aquest any, el preu que havia de pagar cada alumne pel transport escolar era de 270€ anuals, dividits en tres rebuts. L’Ajuntament de Rubí s’ha fet càrrec del tercer rebut, amb la qual cosa els alumnes han pagat un total de 180€.

Rebutjada la moció del PP sobre la cessió de les dades per a la consulta

Els vots contraris dels Grups d’ICV-EUiA, ERC, ACR i CiU, juntament amb l’abstenció de PSC i amb l’únic vot a favor del PP ha provocat que la moció que pretenia posicionar el consistori contra la cessió de les dades per a la consulta no hagi estat aprovada pel Ple.

Switch to mobile version