Autor Societat
31 Març 2014 a 16:00

Rubí tindrà un desplegament total de fibra òptica a l’estiu

Acord entre Telefónica, Jazztel i l’Ajuntament

Presentació de Carme Garcia i José Miguel García

Presentació de Carme Garcia i José Miguel García // Foto: Joan Murcia

Rubí passarà a ser una de les primeres ciutats catalanes i espanyoles en fer el desplegament de la fibra òptica a més del 80% dels seus habitants. Així ho han assenyalat Carme Garcia, alcaldessa, i José Miguel García, conseller delegat de Jazztel, a la presentació que s’ha fet aquest matí. Es preveu que les obres d’instal·lació i implantació finalitzin durant l’estiu.

Carme Gracia ha comentat que que el fet de tenir una connexió a internet més ràpida és una demanda històrica a la ciutat i amb aquesta iniciativa “tota la ciutat tindrà fibra òptica i per tant tindrem una velocitat que poques ciutats tenen”. Les ciutats on primer s’implantarà són Rubí, Badalona i l’Hospitalet, a les quals se n’hi afegiran una desena més.

José Miguel García ha assenyalat que la implantació de la fibra òptica serà efectiva gràcies a l’acord entre Jazztel i Teléfonica. D’aquesta manera, els clients d’ambdues companyies es connectaran a una xarxa conjunta amb 200 mb de pujada i baixada operada per una torre.

El delegat de la companyia de telecomunicacions ha assenyalat que Rubí ha estat una de les ciutats escollides per la seva bona penetració de la banda ampla, tot i ser una tecnologia molt extesa pel cost. Segons ha assenyala José Miguel García, a Alemanya té un cost de 1500 euros poder fer arribar la fibra a la població. En canvi “gràcies a l’acord amb Telefónica costarà 180 euros per casa”.

Actualment s’estan acabant de demanar els permisos als veïns i s’estan començant a connectar les capes. No s’haurà de fer cap obra ja que la fibra òptica circularà per les vies existents de Telefónica.

Amb aquesta iniciativa, Rubí serà una de les poblacions de Catalunya que s’implantarà aquest servei. En total, a Espanya comptaran amb aquest desplegament un total de 25 municipis, del quals la meitat estan situats a Catalunya i l’altra meitat repartits per la resta de l’estat.

Switch to mobile version