Autor Societat
31 Març 2014 a 18:00

“Caçadors de Tastets”, finalista al V Premi Europeu de Prevenció de residus

Iniciativa del rubinenc Javier Ruiz Rojas

caçadors de trastets

La iniciativa Caçadors de Tastets del rubinenc Javier Ruiz Rojas ha estat seleccionada com a finalista al V Premi Europeu de Prevenció de residus. D’entre les 85 candidatures finalistes de l’edició d’enguany, el jurat internacional, format per especialistes europeus en el camp ambiental, ha escollit tres accions catalanes. El veredicte final se sabrà el 22 de maig a Roma.

L’Agència de Residus de Catalunya va aportar sis candidates, la meitat de les quals han estat finalistes. En la categoria de Ciutadans, s’ha seleccionat com a finalista la iniciativa de Javier Ruiz Rojas, Caçador de tastets, que promou la neteja d’espais naturals fent consciència de la necessitat de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.

En la categoria Institucions Escolars, opta al premi la Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic, de l’Ajuntament de Vic, per la celebració del IV Mercat d’intercanvi de joguines, per la promoció de la cultura de la reutilització entre 400 nens i nenes de cicle mitjà de 9 escoles de la ciutat.

Per últim, i en la categoria Altres, la candidatura és per l’acció Desembruta el Rui Daró de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. L’acció promou la neteja d’un espai natural posant un punt innovador en l’ús d’una aplicació per a mòbil que geolocalitza i denuncia abocaments incontrolats al territori.

Les incitaves guanyadores es distingeixen per l’originalitat, la innovació, l’adaptabilitat, la mobilització del públic, l’objectiu i la durada. Totes les propostes presentades es van dur a terme en el marc de la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es va celebrar el mes de novembre en 23 països diferents. L’edició d’aquest any es farà del 22 al 30 de novembre i el dia temàtic es dedicarà a la prevenció del malbaratament alimentari. Més informació al web www.arc.cat/setmanaprevencio.

Switch to mobile version