Autor Política
28 Febrer 2014 a 17:45

Jornada de l’FMC sobre equipaments de proximitat, governança i transparència

Carme García, alcaldessa de Rubí, ha inaugurat la jornada

Carme García, alcaldessa de Rubí, durant la jornada

Carme García, alcaldessa de Rubí, durant la jornada // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’alcaldessa de Rubí i presidenta de la Comissió de Participació i Democràcia Local de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Carme García, ha inaugurat aquest divendres una jornada sobre equipaments de proximitat, governança i transparència organitzada per l’entitat municipalista.

La jornada s’ha estructurat en dues taules rodones. La primera dedicada als equipaments de proximitat i moderada per Sònia Moraleda, regidora de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Pineda de Mar i la segona, moderada per  Michael Donaldson, coordinador dels grups de treball de la Comissió de Participació i Democràcia Local de l’FMC i responsable de l’Àmbit de Presidència de l’Ajuntament de Rubí, s’ha centrat en l’oportunitat que representa la transparència com a element de bon govern, el paradigma de govern obert i el potencial que ofereixen les TIC en aquesta matèria.

Durant la jornada, el president de l’FMC i alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que els equipament de proximitat “han d’esdevenir clau en el foment de la cohesió social […]. El seu protagonisme ha de un element vertebrador que ajudi a superar o com a mínim a minimitzar l’impacte de la crisi econòmica i les situacions d’exclusió social” mentre que sobre la transparència, el màxim representant de l’FMC ha reconegut que en moments de desconfiança com els que vivim “a transparència i el paradigma del govern obert han de generar dinàmiques de col·laboració, des del respecte i la crítica”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Rubí, Carme García ha assegurat seguir abundant en aquestes qüestions el que li resta de mandat i ha avançat que el proper 4 d’abril es celebrarà una jornada sobre xarxes socials i transparència en l’àmbit de les Oficines d’Atenció al Ciutadà on es tornaran a citar polítics i tècnics de diversos municipis catalans.

Switch to mobile version