Autor Atletisme
24 Febrer 2014 a 16:41

13 medalles catalanes al Campionat d’Espanya d’Atletisme en Pista Coberta

S’ha celebrat aquest cap de setmana a Sabadell

Atletisme-en-Pista-Coberta-10

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en Pista Coberta en la Pista Coberta de Catalunya a Sabadell. Aquest any es celebrava la 50a edició de la competició. Es tracta del campionat més important d’aquest tipus a nivell nacional, i les marques obtingudes pels atletes eren vitals de cara al mundial que tindrà lloc a Sopot al març.

Entre els èxits figuren 13 medalles catalanes. A la prova de salt de perxa masculí, el podi ha sigut completament català, amb Dídac Salas (FCB), Igor Bychkov (PcD) i David Moya (AAC). Als 60m, primer i segon han estat Eduard Viles (CA Igualada) i Ruben Pros (FCB). Estela García ha obtingut el títol estatal als 200m i Jackson Quiñónez (FCB) el de 60m tanques. Als 800m, Victòria Sauleda (ISS-L’H) ha sigut segona, i Esther Guerra tercera. Adrià Burriel als 200m i Adel Mechaal als 1.500 han signat dues medalles de plata més. Clàudia García al salt d’alçada i Francisco Roldán als 800 han aconseguit respectivament la medalla de bronze.

A continuació repassem els podis de totes les proves celebrades al campionat aquest cap de setmana.

Dissabte

Els resultats del dissabte es poden trobar al següent enllaç

Diumenge

En el Triple, trobem una de les marques més impressionants del diumenge, els dos rècords de España junior que va aconseguir Ana Peleteiro (FC Barcelona), el primer en un salt de 13.85m i el segon en un de 13.91m. Segona va ser Patricia Serrapio amb un salt de 13.88m i Ruth Marie Ndoumbe (Valencia Terra i Mar) va fer 13.62.

En els 60m, destaca el  títol de Fátima Dimae (Valencia Terra i Mar) amb una marca de 7.44. La júnior ha aconseguit una cosa insòlita, guanyar als 60m i també en longitud, fet que no es produia des del 1989 amb Sandra Myers.

Als 200m, títol per Estela García (Valencia Terra i Mar) amb 24.16 (millor marca espanyola de l’any), i segona i tercera les júniors Patricia Carballo amb 24.36 i Alba Fernández amb 24.38 (millors 2a i 3 atletes júnior de sempre).

Als 400m,  va vèncer Aauri Lorena Bokesa (CD Nike Running) però no va podeer aconseguir la mínima pel mundial, quedant-se en 53.48.

Als 1500m, Isabel Macías (Simply Scorpio-71) no va tenir problemes per guanyar, amb Solange Pereira segona i Marta Pérez tercera.

Categoria masculina

En l’heptatló, la victòria va ser per una figura emergent, Jorge Ureña (CA Colivenc) amb una gran marca de 5.768 punts (la millor espanyola de l’any). Ureña va fer una gran prova de 60m tanques (7.91) i de 1.000m (2.46.05). El campió de l’any passat, Jonay Jordan (TenerifeCajaCanarias) va ser segon amb 5.500 punts i Albert Álvarez (FC Barcelona) tercer amb 5.434.

A la prova d’altura, David Bolado va donar la sorpresa al superar tres cops la seva millor marca personal, que estava en 2.14. En diversos salts, va superar aquesta marca, amb 21.4m, 2.17 i 2.21. Javier Bermejo (FC Barcelona), que es retira aquest any dels Campionats Nacionals indoor, va ser segon amb un salt de 2.17m i Simón Silverio (TenerifeCajaCanarias) tercer amb 2.14m.

Als 200m, Óscar Husillos (AD Marathon) va aconseguir el seu primer títol amb 21.17, millor marca espanyola de l’any i top 10 (10è) de sempre.

Als 400m, Mark Ujakpor (Playas de Castellón) va aconseguir el seu doble objectiu, el títol de campió i la mínima per al mundial de Sopot, amb un temps de 46,57. Segon va ser el canari Samuel García (TenerifeCajaCanarias) amb marca personal de 47,14 i tercer Lucas Bua (FC Barcelona) amb 48,18.

Als 800m, els campions van ser els esperats: Kevin López (CD Nike Running) i Elián Periz (València i Mar), amb certa facilitat.

Als 1500m, Manuel Olmedo (FC Barcelona) va ser el millor després de tres anys amb moltes lesions, tot i que no podrà anar a Sopot.

Als 60m tanques, Jackson Quiñónez es va quedar molt a prop de la mínima mundialista, amb 7.79.

Al pes, el sempre impressionant Borja Vivas (At. Málagas) va superar la seva marca personal al seu primer tir, amb 20.51m.

 

Switch to mobile version