Autor Economia
1 Gener 2014 a 14:00

Josep González és triat com a vicepresident d’UEAPME

La col·laboració entre PIMEC i UEAPME millorarà la representació de les pimes catalanes a Europa

Josep González

Josep González // Imatge extreta del web Economiadigital.es

Josep González, president de PIMEC, ha estat triat vicepresident de l’European Association of Craft, Small and Medium Sized Enterpresi (UEAPME), patronal de les pimes europees, amb 19 dels 21 vots possibles. D’aquesta manera, la patronal passa a formar part del Comitè Executiu de l’organització. Aquest òrgan consultiu de la Unió Europea i únic representant de les organitzacions de pimes a Europa compta amb 80 membres d’organitzacions de 34 països i representa més de 12 milions d’empreses europees. La col·laboració activa entre PIMEC i UEAPME permetrà que les pimes de Catalunya tinguin representació i accés a les diferents institucions europees, així com participació en les lleis europees, algunes de les quals influeixen directament en la legislació espanyola.

Com a nou membre de ple dret d’aquesta organització, PIMEC participa en els seus òrgans de govern; el Comitè Executiu, el Consell d’Administració i l’Assemblea General, a més de les seves comissions de treball i els diferents fòrums de participació d’àmbit socioeconòmic europeu. González ha assenyalat la importància de UEAPME a Europa perquè “és transcendental que hi existeixi una organització de pimes que sigui independent de la organització de les grans empreses”.

La tasca desenvolupada per PIMEC a UEAPME durant els últims anys ha portat la patronal a la vicepresidència i al Comitè Executiu de l’organització europea. A més, entre els anys 2008 i 2012, PIMEC va ostentar la presidència de JEUNE (Joves Empresaris de la UE) i va impulsar el Programa ERASMUS per a joves empresaris EFYE.

Switch to mobile version