Autor Societat
12 juliol 2017 a 18:00

L’ IRTA i el Servei Meteorològic de Catalunya s’uneixen per a la recerca

0 Flares 0 Flares ×

En la influència del clima en el sector agroalimentari

irta anomalia temperatura

L’IRTA i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han signat un conveni per a la col·laboració en projectes i actuacions en la millora del coneixement de la influència del clima passat, actual i futur en el sector agroalimentari. Aquest acord, amb una durada inicial de 4 anys, és fruit de la necessitat de compartir dades i coneixements que permeti ampliar la projecció de l’activitat d’ambdues institucions sobre un dels sectors més sensibles al canvi climàtic, com és el sector agroalimentari.

La influència dels efectes de la variabilitat del clima i el canvi climàtic sobre el sector agroalimentari requereix la definició d’estratègies d’adaptació del sector a l’evolució climàtica actual i del futur. Amb aquest acord, l’IRTA disposarà d’informació climàtica de qualitat i amb una elevada precisió geogràfica, mentre que l’SMC tindrà informació fenològica i productiva, agronòmica de les diferents espècies involucrades en el sector agropecuari català. Aquest intercanvi contribuirà a la recerca en àmbits com la fenologia, les necessitats hídriques, les maduracions, les malalties relacionades amb el canvi climàtic i les característiques especifiques climàtiques de diferents zones.

L’IRTA es compromet amb aquest acord al desenvolupament, conjuntament amb el SMC, d’estratègies d’adaptació i mitigació al canvi climàtic dels diferents sectors agroalimentaris.

En aquesta línia, s’ha començat un treball de recerca per valorar els potencials efectes futurs del clima en el sector vitivinícola en el Penedès.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×