Autor Societat
16 juliol 2017 a 10:00

El conseller Romeva tanca la participació de Catalunya al fòrum de les Nacions Unides

0 Flares 0 Flares ×

A Nova York sobre l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Romeva agenda 2030 NY

El conseller Raül Romeva ha remarcat a Nova York el compromís del Govern amb la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya. En aquest sentit, ha explicat les propostes en què està treballant el Govern, que ja disposa d’un document de base del Pla Nacional de l’Agenda 2030, el qual contempla més de 750 compromisos de l’executiu per al desenvolupament sostenible.  
El conseller Raül Romeva, ha presidit aquest divendres el debat Global partnerships to implement the 2030 Agenda centrat en els compromisos, les estratègies i les millors pràctiques per a la implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a Catalunya.
L’acte s’ha portat a terme en el marc del High-Level Political Forum on Sustainable Development organitzat per les Nacions Unides. Al debat hi ha participat la presidenta de l’European Economic and Social Committee at Sustainable Development Observatory, representants d’institucions i organizacions europees i americanes, i representants del Programa de Desenvolupament de Nacions Unides. Per part de la Generalitat també hi ha intervingut el director del CADS, Arnau Queralt; i el director d’Afers Multilaterals i Europeus de Govern, Isidre Sala, ha moderat el debat.
En aquest marc ha explicat també que el Parlament de Catalunya està discutint “una ambiciosa llei sobre el canvi climàtic” i ha esmentat la recent aprovació de la llei de renda garantida o el nou programa marítim que impulsa el Govern “iniciatives que entronquem amb els objectius que pretén assolir l’Agenda 2030 i situen Catalunya com un actor compromès amb els reptes internacionals, i pioner en aquest àmbits”.
Romeva alhora ha fet esment de l’actual situació política a Catalunya i ha recordat que històricament és un país amb iniciativa pròpia i partícip en les discussions internacionals i reptes globals, tant a nivell social, econòmic com medi ambiental. En aquest sentit, ha dit que “Catalunya té avui, més que mai, la voluntat i la capacitat de participar amb veu pròpia en els debats globals”.
Per part de Govern català, el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, i el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt, han participat durant tota la setmana en diferents debats i ponències que s’han desenvolupat en el marc del High-Level Political Forum on Sustainable Development organitzat per les Nacions Unides.
El Fòrum es va iniciar el dilluns passat i ha comptat amb la participació de governs, institucions i entitats d’arreu del món compromeses amb l’Agenda 2030. Al llarg de la setmana han discutit sobre les millors vies per avançar de forma eficient i coordinada en l’assoliment dels objectius de sostenibilitat aprovats per Nacions Unides. Sota el títol “Erradicar la pobresa i promoure la prosperitat en un món canviat” es discuteixen al Fòrum 6 dels 17 ODS de l’Agenda 2030.
Catalunya s’adhereix a la campanya Together de les Nacions Unides
D’altra banda, el titular d’Afers Exteriors també s’ha reunit amb els responsables de la campanya Together de Nacions Unides per traslladar el compromís del Govern i de les entitats catalanes en la defensa de la justícia i els drets humans. Romeva ha formalitzat l’adhesió de Catalunya a aquesta campanya i el proper mes de setembre es realitzarà un acte conjunt a Barcelona.
Together és una campanya impulsada per Nacions Unides que promou el respecte, la seguretat i la dignitat de les persones refugiades i migrades amb l’objectiu de reduir la xenofòbia i la discriminació.
L’organització International Crisis Group es reunirà a Barcelona
El conseller Romeva també s’ha reunit aquest mateix divendres amb el president i CEO de International Crisis GroupJean Marie Guéhenno. Durant la reunió, Romeva i Guéhenno han consensuat la col·laboració conjunta, per part del Govern i de l’organització, per realitzar l’any 2018 la seva cimera anual a Barcelona, que tindrà com a temàtica central les migracions i els conflictes a la mediterrània.
International Crisis Group és l’observatori internacional més influent en relació a l’anàlisi, la prevenció i resolució de conflictes i el foment de la pau, integrada per personalitats influents i rellevants de governs, empresarials i de la filantropia d’arreu del món.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×