Autor Articles i estudis
6 maig 2017 a 12:00

Tot el que necessites saber sobre les teves brotxes de maquillatge

0 Flares 0 Flares ×

bellesa brotxes

Encara que solem apanyar-nos amb dos o tres -que ens són més cómodes- la veritat és que hi ha de molts tipus de brotxes i pinzells de maquillatge. Conèixer-los tots és una àrdua tasca que deixarem reservada als maquilladors professionals (tranquil!), Però mai està de més descobrir algun que altre truc per triar aquells que més s’adaptin a les nostres necessitats i ens permetin aconseguir millors resultats.

Consells per a un maquillatge 10
El primer que has de tenir en compte és el tipus de pèl. Les brotxes de pèl natural són perfectes per aplicar productes en pols, mentre que les de pèl sintètic, que absorbeixen menys producte, estan indicades per a productes cremosos, com correctors o bases. També hi ha brotxes mixtes, que es poden usar tant per a bases fluïdes com per a pols.

La forma de la brotxa dependrà de la zona de la cara que vulguis maquillar. Per exemple, les bases líquides s’apliquen millor amb brotxes planes i de pèl sintètic. En canvi, per les pólvores és millor que facis servir brotxes arrodonides, amples i de pèl natural. A més, per al coloret t’anirà molt bé que sigui bisellada (amb tall en diagonal), ja que ajuda a donar-li forma al pòmul i marcar-més, per esculpir el teu rostre.

Per aplicar les ombres d’ulls els pinzells han de ser de pèl dens i tallades en angle. Per difuminar, pots fer servir cerres més llargues i pèl natural ja que, com més llarga és la cerra, menys intensa és l’aplicació.

Pel que fa al corrector, hi ha un pinzell específic de forma plana, que permet aplicar-lo de manera precisa en zones determinades, per corregir les imperfeccions, ulleres, asimetries, etc. També serveix per il·luminar aquelles zones en què volem aportar llum.

Per perfilar i maquillar els llavis es pot utilitzar el mateix pinzell d’eyeliner, ja que la seva punta final punxeguda és perfecta per traçar dissenys concrets.

Tingues cura de les teves brotxes
Quan va ser l’última vegada que vas netejar els teus pinzells? Si la resposta és ‘Mai’ o ‘Ni me’n recordo’, et recomanem que llegeixis amb atenció. I és que les brotxes acumulen els olis dels productes, el sèu i les impureses de la pell, i altres restes de brutícia que no només redueixen la vida, sinó que poden causar-nos problemes en el cutis, com granets, punts negres o irritacions.

L’ideal és netejar cada 10 dies aproximadament si ens maquillem diàriament, i amb major freqüència les que fem servir per a productes fluids. Així evitarem l’aparició de bacteris i l’excés de producte.

Per rentar-les, cal fer servir aigua temperada i un sabó suau o xampú. A continuació, hem d’esbandir bé i retirar la humitat exercint una mica de pressió amb una tovallola. És important no col·locar-les cap per amunt, ja que l’aigua podria arribar a la fèrula i debilitar la cola que subjecta el capçal de la bocha amb el mànec. Per això, el millor és posar-les en horitzontal, en un lloc ventilat i amb prou espai com perquè estiguin separades.

Si estan molt brutes, perquè això de netejar-les no t’havia passat pel cap, pots començar introduint la punta de les brotxes (només la punta!) En un recipient amb aigua i alcohol i deixar-les reposar una estona; veuràs com ja van deixant anar producte. A continuació, renta com t’hem explicat. I si et falta temps, també pots utilitzar algun dels productes específics per a la neteja de brotxes i pinzells que comercialitzen moltes marques.

Per Belleza Activa / AMIC

Si voleu més informació, podeu contactar a info.naturalcosmeticsshop@gmail.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×