Autor Societat
2 maig 2017 a 10:00

El Pont de l’1 de Maig acaba sense víctimes mortals

0 Flares 0 Flares ×

A les carreteres de Catalunya

Mossos d'Esquadra // Foto: Joan Murcia

Mossos d’Esquadra // Foto: Joan Murcia

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana llarg amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig, no s’ha registrat cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya com a conseqüència d’un sinistre de trànsit entre les 15.00 h del divendres 28 d’abril i les 20.00 h d’ahir dilluns 1 de maig.
Pel que fa a la mobilitat, la operació retorn del cap de setmana cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han registrat aturades a diferents vies de la Costa Brava, així com també als trams nord i sud de l’AP-7 i a l’N-340. Les aturades a la zona de la Costa Daurada s’han concentrat a l’N-340, on s’hi han registrat fins a 9 km de retencions entre Creixell i Comarruga, en sentit Barcelona. Al tram sud de l’AP-7, s’han produït aturades de 4 km a Vilafranca del Penedès, en el mateix sentit, i al tram nord de l’AP-7 uns altres 4 km a La Roca del Vallès i 6 km a Sant Celoni, també en sentit Barcelona.
Pel que fa a les vies de la Costa Brava, aquesta tarda hi ha hagut 4 km d’aturades a la C-35 a Santa Cristina d’Aro, 4 km més a la C-31 a Platja d’Aro i 5 km a la C-65 a Llagostera, en tots els casos en direcció a l’AP-7. A més, a l’N-II s’han produït cues de 4 km entre Figueres i Vilamalla. Pel que fa a les vies de comarques d’interior, la C-55 és la carretera en la qual s’hi ha registrat cues més llargues, amb 9 km entre Els Comtals i Castellbell i el Vilar, en sentit sud. Algunes d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d’incidències viàries.
D’altra banda, en l’apartat de restriccions viàries, únicament la celebració de la V Cursa BH Montgat aquest matí ha generat algunes afectacions: s’ha tallat la N-IIa a Montgat i s’han tallat les sortides de Montgat de la C-31 i de la N-II.
Cal destacar que per minimitzar les congestions de la tornada d’ahir dilluns, s’han disposat mesures especials d’ordenació i de regulació del trànsit a la C-31 a Castell-Platja d’Aro, l’AP-7 de Sant Celoni a La Roca del Vallès en direcció Barcelona i de Vilafranca del Penedès a Martorell en sentit nord, a la C-32 de Gavà a Cornellà i de Vilassar de Mar a Montgat en sentit Barcelona, a la C-65 en el tram de la variant de Cassà de la Selva i a la C-58 entre Ripollet i Barcelona, sentit sud.
 
Diumenge, el trànsit va ser en general fluid.
Afectacions viàries de divendres i dissabte
Pel que fa a loperació sortida del dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de l’1 de maig, cal destacar que tant divendres com dissabte les principals retencions es van registrar a l’AP-7. Divendres a la tarda hi va haver aturades entre Sant Cugat i Santa Perpètua en sentit Girona i entre el Papiol i Martorell en sentit Tarragona, on els problemes viaris en van veure agreujats per un accident amb cinc vehicles implicats que va restringir un carril a la circulació. A més també hi va haver cues a la N-340 a l’Arboç i al Vendrell. Pel que fa a dissabte al matí, un altre accident va complicar el trànsit a l’AP-7 sud, amb retencions intermitents entre Martorell i Sant Sadurní, on el sinistre va obligar a tallar un carril. A l’AP-7 nord es van registrar cues a Mollet (6 km) i a La Roca (3 km). A més també hi va haver cues a la N-145 i a la N-260 per anar cap a Andorra i a la N-340 al Vendrell en direcció Tarragona. Des de les 15h de divendres fins a les 15 h de dissabte van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 520.795 vehicles, un 5% dels 495.000 previstos.
 
Pel que fa a dissabte també cal destacar que al migdia un sinistre entre un cotxe i una motocicleta va obligar a restringir totalment la N-II a La Jonquera i a fer desviaments senyalitzats. Segons el SEM, els ocupants del vehicle de dues rodes van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta, el motorista ferit menys greu i l’acompanyant ferida greu.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×