Autor Ensenyament
24 desembre 2016 a 15:00

L’iFest reuneix prop de 3.000 joves

0 Flares 0 Flares ×

Interessats en la innovació, la tecnologia i l’emprenedoria

ifest jordi baiget

Generalitat ha organitzat l’iFest, esdeveniment enfocat a fomentar la innovació, la tecnologia i l’emprenedoria. Així, l’iFest ha reunit prop de 3.000 joves de col·lectius estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorat, de 90 centres docents d’arreu de Catalunya.

Abans de l’inici de l’acte, els assistents han pogut escoltar unes paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha oficiat la inauguració des del Palau de la Generalitat. Puigdemont ha destacat que “les millors oportunitats són també aquelles que ens podem generar per nosaltres mateixos. Per això ens cal fomentar la cultura emprenedora”.
Així mateix, el president ha apuntat que “emprendre és una actitud: volem ajudar, volem cooperar i generar riquesa per poder compartir”.  En aquest sentit, el president Puigdemont ha volgut agrair als joves assistents “la participació i ajuda perquè Catalunya sigui reconeguda com una nació feta per gent emprenedora”.
Durant la visita inaugural, al migdia, els consellers d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, han fet un recorregut  pels diferents espais de l’iFest. Baiget ha subratllat que l’Ifest és una mostra de que Catalunya és una societat emprenedora i que pot impulsar allò que es proposi”.  Ruiz, de la seva banda, ha volgut destacar que “és un bon expositor que demostra que a Catalunya tenim molt de talent als centres educatius, d’FP i universitats. És important donar referents positius de com innovar i emprendre, perquè d’això depèn el futur del país”.
La intenció de l’iFest ha estat fer veure als joves assistents, pre-emprenedors majoritàriament d’entre 16 i 26 anys, que el seu talent els ha de permetre plantejar-se reptes ambiciosos pel que fa al desenvolupament de noves idees de negoci. Per fer-ho, l’esdeveniment s’ha estructurat en tres espais diferenciats -Meet inspiration, Challenge Imagine i Discovery Hall-, pels quals han anat passant tots els joves al llarg del dia.
Meet Inspiration, ponències inspiradores
 
Aquest espai, ubicat al Palau de Congressos de Barcelona, al pavelló 5 de les instal·lacions de Fira de Barcelona a Montjuïc, ha acollit un total de 21 ponències d’experts que actualment protagonitzen l’actualitat de la innovació. L’activitat ha estat conduïda per Lluís Marquina, presentador del programa de TV3 ‘Generació Digital’. En quant als ponents que hi ha participat, aquests han estat:
 • Alex Gorge i Xavier Safont (Moto Spirit UPC).
 • Cecilia Tham (Mob).
 • Carlota Pí (Hola Luz).
 • Elsa Rodríguez, Àlex Sicart i David Andrés (Sharge).
 • Martí Jiménez (TEI Bio).
 • Xavier Silva (Hemav).
 • Karen Prats (Pop Places).
 • Vanessa Estorach (e-Growing).
 • Luís Baldez (HP).
 • Sergi Goméz (Inflight VR).
 • Xavier Sabaté (Bravento).
 • Karina Suntaxi (La Salle Technova).
 • Judit Viladomat (Pal Robotics).
 • Pía Mañà i Pía Subirà (Shellbag).
 • Miquel Tolosa (Monking Me).
 • Alfons Nonell (Mind The Byte).
 • Oscar García Panella (Enti-UB; Cookie Box).
 • Marta Tomàs (DNA Family Book).
 • Mohamed El-Amrani (Xarxa de Convivència).
 • Iris San Martin (FormalDocs).
 • Alex Puig (Digital Currency Summit).
Challenge Imagine, un repte per als assistents
 
A la Cúpula Events de Les Arenes ha tingut lloc un taller d’innovació disruptiva. Durant una hora i mitja, els participants s’han agrupat en equips per crear i desenvolupar idees trencadores al voltant d’un repte que se’ls ha plantejat. El dinamitzador de l’activitat ha estat Xavier Verdaguer, conegut multiemprenedor barceloní que al llarg de 15 anys ha impulsat diferents projectes d’innovació tecnològica. Li han donat suport durant les diferents sessions més de 50 docents d’FP Innova i la Xarxa d’Emprenedoria.
 
Discovery Hall, fira de d’empreses i start ups innovadores
 
Les zones comunes annexes a l’auditori del Palau de Congressos de Barcelona han acollit el tercer espai d’aquest iFest. Es tracta d’una exposició de projectes, empreses i emprenedors actualment en marxa. D’aquesta manera, els joves assistents han pogut accedir a les últimes tendències en matèries com la robòtica, les smart cities, l’Internet of Things o la biotecnologia.
Iniciativa del Catalunya Emprèn
Aquesta gran festa de l’emprenedoria i la innovació per als joves catalans és una iniciativa del Catalunya Emprèn. Posat en marxa l’any 2012 per la Generalitat, aquest programa busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, el Catalunya Emprèn agrupa totes les mesures de l’Executiu enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×