Autor Societat
21 juliol 2015 a 17:00

L’alcaldessa explica els detalls del projecte del nou parc de La Serreta als veïns

0 Flares 0 Flares ×

Un dels objectius es recuperar una zona verda

Visita de les obres // Imatge cedida per l'Ajuntament

Visita de les obres // Imatge cedida per l’Ajuntament

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat en què consisteix el projecte del nou parc de La Serreta als veïns de la Zona Nord amb una reunió acompanyada d’una visita a les obres.

Aquests treballs de construcció del nou parc de La Serreta permetran recuperar una zona verda al municipi i reordenar un espai actualment degradat, dotant-lo d’usos lúdics i esportius. Ana María Martínez ha afirmat: “Suposa un espai de qualitat pel barri i per la ciutat, un espai que Rubí mereix i necessitava”. L’alcaldessa ha remarcat que era important que els veïns visitessin les obres perquè poguessin conèixer el contingut del projecte de manera detallada i l’evolució de les obres. Martínez ha comentat: “Els responsables de l’associació i també els veïns i veïnes faran d’altaveu d’aquest fantàstic parc, que donarà un plus de qualitat a aquest barri”.

 

El futur parc està ubicat en un solar fins ara sense un ús determinat que limita amb els carrers de Maria Aurèlia Capmany, Carrasco i Formiguera, Primer de Maig i la carretera de Sabadell. Els objectius que s’ha proposat el consistori són plantejar un disseny amb multitud de jocs i activitats i cercar la màxima eficiència energètica, la minimització de l’ús de recursos no renovables i el mínim impacte ambiental en la seva construcció i posterior ús i manteniment.

Pel que fa a les zones de joc es plantegen àrees de joc innovadores. S’han dissenyat topografies artificials per a nens més petits i d’altres per a nens més grans, com un rocòdrom, que fomenten les activitats a l’aire lliure, més enllà dels jocs tradicionals. D’altra banda, a partir d’uns elements gràfics pintats a terra, s’habilitarà una pista d’atletisme i es crearà una proposta de gran diversitat de jocs. Sobre la superfície de la pista del parc, unes taques de color dibuixaran diversos circuits per jugar a la xarranca, a esbrinar aspectes de l’entorn natural i per fer proves esportives. També destaquen els jocs infantils reciclats amb estructures de joc pensades per al desenvolupament psicomotriu, emocional i cognitiu dels nens, i que inciten la canalla de totes les edats a jugar, promovent l’exercici físic com a manera de divertir-se.

En el projecte s’ha tingut en compte l’eficiència energètica, tant ambiental com econòmica, plantejant propostes amb materials reciclats o reciclables, fomentant solucions que permeten l’estalvi energètic o de recursos naturals i minimitzant l’alteració del medi amb mesures que fomenten la recuperació dels aqüífers i de la vegetació, entre altres. També s’ha dissenyat un innovador sistema de drenatge alternatiu al clavegueram tradicional, que consisteix en el retorn de les aigües de pluja al propi terreny mitjançant la infiltració per un dipòsit de graves, evitant així la desaparició dels aqüífers naturals i incrementant la humitat natural del terreny, la qual fa disminuir les necessitats hídriques de la vegetació.

El parc es dividirà en tres àmbits que acolliran diferents activitats. En primer lloc, un espai destinat als jocs infantils per a nens de 2 a 12 anys. En segon lloc, un equipament esportiu, zones d’estada, jocs per a nens i un rocòdrom. Per últim, per a l’esbarjo de gossos.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×