Autor Ensenyament
13 juliol 2015 a 11:30

Alumnes universitaris de Madrid s’interessen pel projecte Rubí Brilla

10 Flares 10 Flares ×

Estudiants de la Universidad Rey Juan Carlos i de la Universidad Autónoma de Madrid

Tècnics del projecte Rubí Brilla han mostrat als estudiants part del sistema de fotovoltaica de la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Tècnics del projecte Rubí Brilla han mostrat als estudiants part del sistema de fotovoltaica de la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Una desena d’alumnes de la Universidad Rey Juan Carlos i de la Universidad Autónoma de Madrid, estudiants de Ciències Ambientals, Enginyeria Ambiental i Enginyeria de l’Energia, van visitar divendres passat la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla.

Un dels aspectes pels que es van mostrar més interessats van ser les mesures d’eficiència energètica que s’apliquen a les escoles i edificis municipals. Se’ls va explicar que hi ha 29 equipaments monitorats, fet que permet conèixer la seva corba de demanda energètica, detectar possibles anomalies en els consums i, així, poder actuar per corregir-les: també se’ls va mostrar la tasca de les escoles a través del projecte 50/50, on les escoles redueixen la despesa i a canvi el Consistori retorna la meitat de l’estalvi aconseguit en forma de subvenció mentre que l’altre meitat es destina a projectes d’eficiència energètica.

Els alumnes també van mostrar força interès en el foment pel vehicle elèctric portat pel consistori. L’any passat es va posar la primera fotolinera a la Masia Can Serra i enguany s’ha posat la segona al recinte de la Policia Local. Els estudiants van poder visitar a la Masia Can Serra, a banda d ela fotolinera, els sistemes de geotèrmia que hi ha en aquest equipament.

Rubí amb el seu projecte Rubí Brilla és un referent nacional i internacional que desperta l’interès dels estudiants, ja que no és la primera vegada que alumnes universitaris es desplacen a la ciutat per conèixer aquest projecte, ja que recentment van ser alumnes estudiants estudiants del Màster en Polítiques Públiques i Socials que imparteix la Universitat Pompeu Fabra els que es van interessar per aquesta iniciativa municipal.

10 Flares Twitter 4 Facebook 6 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 10 Flares ×