Autor Societat
11 juny 2015 a 17:00

Nou disseny dels gots compostables per la Festa Major de Rubí

0 Flares 0 Flares ×

Permet saber, de forma intuïtiva, a quin contenidor s’ha de llençar

Els gots compostables, 100% biodegradables, s’han de llençar al contenidor marró, el de l’orgànica // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Els gots compostables, 100% biodegradables, s’han de llençar al contenidor marró, el de l’orgànica // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’Ajuntament de Rubí ha renovat  la imatge dels gots compostables coincidint amb la Festa Major. El nou disseny permet saber, de manera intuïtiva, a quin contenidor s’ha de dipositar aquest tipus de recipient. Els gots compostables, 100% biodegradables, s’han de llençar al contenidor marró, el de la brossa orgànica.

Per a la Festa Major d’enguany, l’Ajuntament de Rubí aposta per la bona gestió dels residus i torna a posar a disposició dels rubinencs els gots compostables però amb una imatge renovada. El nou disseny utilitza el color marró a la serigrafia, una tonalitat que s’identifica amb el contenidor de l’orgànica, on s’han de dipositar aquest tipus de residus.

Els gots compostables són una bona alternativa als gots de plàstic convencional i contribueixen a reduir aquest tipus de residus.

Els gots compostables, 100% biodegradables, estan fabricats amb midó de patata i blat de moro i amb cel·lulosa procedent dels arbres. Tenen propietats i aparença similars al plàstic, amb una alta resistència al fred. Es descomponen naturalment i del tot durant el procés de compostatge, un cicle de 90 dies.

L’ús d’aquests materials redueix l’impacte sobre el medi ambient i, alhora, afavoreix un estalvi important a nivell econòmic, ja que tota la feina d’incineració i eliminació dels residus ja no serà necessària.

Ecoactitud de Festa Major

Per la Festa Major de Rubí es fan servir una mitjana de 78.000 gots d’un sol ús. Malgrat que són compostables i que, per tant, redueixen l’impacte ambiental que generarien els de plàstic, igualment suposen un gran volum de residus.

Així que, per fomentar la reutilització dels gots en una mateixa nit, el recipient incorporarà un espai on el propietari del got hi pot escriure el seu nom per no perdre’l. Només caldrà demanar a l’entitat que gestioni el bar on s’adquireixi la beguda que escrigui el nostre nom al requadre i que el propietari del got el recuperi quan vulgui tornar a fer una consumició. Fer-ho implica assumir un compromís personal amb el medi ambient, totalment voluntari.

És per aquest motiu la campanya s’ha batejat amb el nom d’Ecoactitud de Festa Major.

Durant els dies 26, 27, 28 i 29 de juny es distribuirà una única mida de gots compostables, que servirà per a prendre diferents tipus de begudes. I és que el recipient disposa de tres marques que indiquen les quantitats aproximades d’una canya de cervesa, un mojito i un combinat o refresc.

Els gots seran el primer element de la vaixella compostable en mostrar el seu nou disseny. Més endavant, i a mesura que es vagi exhaurint l’estoc de plats i coberts amb l’antic disseny, s’aniran distribuint els nous elements. Durant els dies 26, 27, 28 i 29 de juny es distribuirà una única mida de gots compostables, que servirà per a prendre diferents tipus de begudes, ja que el recipient disposa de tres marques que indiquen les quantitats aproximades d’una canya de cervesa, un mojito i un combinat o refresc.  Qualsevol persona pot comprar elements de la vaixella compostable al Punt d’Informació, ubicat a l’Antiga Estació.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×