Autor Societat
20 maig 2015 a 14:00

Rubí Brilla mostra els resultats de “Comerç sostenible”

0 Flares 0 Flares ×

La proposta ha comptat amb la participació de 41 establiments de la ciutat

Establiment participant al projecte // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Establiment participant al projecte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’equip del projecte municipal d’eficiència energètica Rubí Brilla ha participat a les jornades de clausura del projecte REMIDA, una iniciativa europea que pretén desenvolupar noves solucions en l’àmbit de l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables a les ciutats mediterrànies. A l’acte, celebrat a Gorizia (Itàlia), l’Ajuntament de Rubí ha exposat els resultats del projecte “Comerç sostenible”, que ha permès a 41 establiments de la ciutat millorar tres aspectes bàsics dels seus negocis: l’energia, els residus i el producte. El projecte rubinenc ha estat dels més ben valorats pels assistents.

El principal objectiu de “Comerç sostenible” ha estat ajudar aquests establiments a apostar per la sostenibilitat com un factor de competitivitat propi i com a valor afegit de cara al consumidor. Per tant, s’ha incidit en l’energia (reduint el consum energètic i augmentant l’eficiència i l’ús d’energies  renovables), els residus (seguint la màxima de reduir, reutilitzar i reciclar i gestionant-los correctament per minimitzar el seu impacte social i ambiental) i el producte (fomentant la comercialització i l’ús de productes ecològics, de proximitat i de comerç just).

Per a fer-ho possible, s’han fet auditories als comerços participants, se’ls ha lliurat un informe personalitzat amb els resultats obtinguts en l’auditoria i amb propostes de millora, s’han ofert cursos de formació i assessorament als establiments per a l’aplicació de les millores proposades, se’ls ha ajudat a adoptar les mesures amb inversió i s’ha realitzat una segona auditoria per avaluar l’impacte de les millores implementades.

El projecte ha culminat amb el lliurament dels distintius amb la categoria assolida en cadascun dels tres àmbits (energia, residus i producte). Ara, els establiments llueixen aquests distintius als seus aparadors per tal que la ciutadania conegui la tasca que han dut a terme per ser més eficients i, així, els clients tinguin més elements de valoració per poder decidir on realitzen les seves compres.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×