Autor Entitats
15 març 2015 a 09:00

Gordó pretén impulsar la mediació

1 Flares 1 Flares ×

El conseller de Justícia creu que aporta valors a la societat

Germà Godó, Conseller de Justícia de la Generalitat

Germà Godó, Conseller de Justícia de la Generalitat // Imatge del web de la Generalitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, creu que l’impuls de la mediació constitueix un dels objectius prioritaris del Departament de Justícia, en el marc de la inauguració del Primer Congrés de Mediació de l’Advocacia. Gordó remarca que la conselleria que dirigeix està duent a terme diverses accions del pla estratègic, amb la intensió d’equilibrar els 900.000 expedients que hi ha als jutjats i els 5.000 de la mediació.

Gordó demana la màxima implicació dels advocats per fer possible l’impuls real de la mediació, “la mediació aporta valors a la societat, com el diàleg, el respecte, la confiança, la convivència i la responsabilitat. El que ens permet progressar cap a una societat més madura i cohesionada”. Catalunya ha estat pionera en l’aplicació de la mediació, i compta amb més de 750 mediadors actius, dels quals tres quartes parts són advocats.

El Departament de Justícia vol doblar la xifra de mediacions en els propers dos anys, “amb aquest objectiu hem fet un Pla Nacional de la Mediació, amb sis eixos, entre els quals hi ha incrementar la mediació i potenciar el canvi cultural”. L’acte ha comptat amb la intervenció del president del Tribunal Superior de la Justícia de Catalunya, Miguel Angel Gimeno, la vicedegana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Rosa Barberà, la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso i la diputada de la junta de Govern de l’ICAB, Mercè Claramunt.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×