Autor Futbol
2 març 2015 a 11:00

El Rubí es torna a topar amb un arbitratge lamentable

0 Flares 0 Flares ×

Derrota contra el Prat molt condicionada per la tasca del col·legiat

Prat-Rubí

Un altre cop el Rubí es va veure perjudicat per un arbitratge descaradament contrari // Foto: Jaime Blanco

AE PRAT 1-0 UE RUBÍ

Prat: Teixeira, Albarrán, Murillo, Cazorla, Ricarte (Eric, 46′), Molins, Ruiz, Roger (Bueno, 83′), Del Moral, Sascha i Vega (Xavi Muñoz, 75′)

Rubí: Castilla, Kiki, Torres, David López, Marc, Díaz, Cervantes, Vila (Pla, 70′), Álex, Carricondo i Collado (Guillermo, 70′)

Gol: 1-0: Cazorla (penal, 50′)

Àrbitre: Daniel García Lesta (àrbitre d’intercanvi gallec). Grogues per Bueno (Prat) i Kiki, Marc, Cervantes, Vila, David López, Héctor (estava a la banqueta) i Guillermo (Rubí). Va expulsar amb vermella directa a Díaz (Rubí) i a l’encarregat de material visitant José León.

“La valoració del partit que la faci l’àrbitre. Avui estem molt enfadats. De fet, ja fa dies que ho estem. Sembla que siguem l’escòria d’allà dalt i no som més que un equip humil que s’ha guanyat el que té a base d’esforç i treball. Quina casualitat que l’àrbitre gallec ens hagi tocat a nosaltres i hagi passat el que ha passat avui. El Rubí necessita uns arbitratges justos, res més. Tant de bo les meves paraules no es quedin aquí i s’arreglin les coses”. Segona queixa de Julià Garcia cap als àrbitres en el que va de temporada. Entre aquesta i la primera hi ha gairebé dos mesos de diferència i moltes semblances entre el partit a Figueres i el disputat ahir al camp del Prat. Una d’elles, el resultat, altament condicionat per un arbitratge que va ser descaradament favorable al conjunt potablava.

El Rubí va caure 1-0 al Sagnier en un partit amb molt en joc per la part alta. La diferència entre els dos equips abans del matx era de sis punts i una victòria vallesana hagués suposat un cop a la taula molt fort. El signe, però, ha estat diferent i l’equip potablava es posa a tres del playoff i pressiona als conjunts capdavanters una mica més. La notícia positiva del cap de setmana pels de Can Rosés va ser la derrota del Terrassa a l’Olímpic contra el Manlleu. Una victòria egarenca hagués fet fora l’equip de Julià Garcia de les quatre primeres places per primer cop en tota la lliga.

Primera part igualada

Sobre la gespa, durant els primers 45 minuts, dos equips molt ben plantats que intentaven coses diferents. El Prat volia dur la iniciativa i el Rubí esperava als locals per robar i sortir a la contra. El ritme no va ser excessivament alt ja que la feina al mig del camp del pratenc Molins i del rubinenc Cervantes frenaven la creació del rival.

Amb tot, van haver-hi ocasions. El Prat les va tenir en dues rematades de cap de Sascha que van sortir fora. Per part del Rubí Collado la va tenir en un u contra u davant Teixeira, però el porter local va respondre a la perfecció. A banda, David López va rematar fora per poc un córner de cap i Carricondo va fregar el travesser amb un xut llunyà. Tot i que cap va ser suficientment clara els dos equips, amb les seves idees, generaven perill i l’arbitratge era força correcte. L’únic punt negatiu de García Lesta al primer temps va ser que no va frenar amb targetes les constants entrades dels jugadors del Prat, una tònica que es repeteix en els partits del Rubí des de començament de temporada.

Una vermella molt rigorosa

Pocs imaginaven després de veure la primera part del partit al Sagnier que el guió canviaria de forma tan radical a la segona. Als cinc minuts de la represa una jugada embolicada acaba amb un penal d’Adri Díaz sobre Charly Ruiz. La jugada va ser clara i no admet discussió, però la sanció posterior, una vermella directa quan el migcampista del Prat no havia controlat la pilota encara, va resultar molt rigorosa i la banqueta i els jugadors del Rubí la van discutir molt. El penal el va transformar Cazorla de forma magistral poc després de tot l’enrenou.

El partit es posava molt coll amunt pel Rubí. Havia d’afrontar 40 minuts amb un home menys i contra un col·legiat que es va decidir fermament a perjudicar-los a base de targetes grogues. Unes targetes grogues que el Prat no va veure tot i fer pràcticament el doble de faltes que el seu rival. Amb tot, l’equip no va perdre la cara al partit i va buscar el gol de l’empat. A la desesperada, això sí, perquè resultava impossible jugar amb tants factors en contra. Cada cop que els de Julià Garcia atacaven deixaven molts espais a l’esquena i els de Manolo Márquez van poder sentenciar a la contra. Encara sort d’un gran Imanol Castilla, que va mantenir viu al seu equip fins al final amb les seves aturades, però malgrat tot la derrota es va consumar i els tres punts es van quedar a la ciutat del Baix Llobregat.

Més expulsions que en tota la primera volta

Per fer-se una idea del que Julià Garcia va denunciar a la sala de premsa hi ha una dada significativa. El Rubí ha patit més expulsions en sis partits de la segona volta que en tota la primera. La vermella directa a Díaz ahir al Sagnier se suma a la que va veure David López a Figueres i a les dobles grogues de Pla contra el Sabadell B i Cervantes davant el Vilafranca. A la primera meitat de lliga Kiki, Castellanos i Héctor van ser expulsats, tots ells per dobles amonestacions.

La missió del conjunt rubinenc aquesta setmana passa per oblidar-se d’aquest mal tràngol i preparar el següent partit. Diumenge La Pobla visitarà Can Rosés. Nova prova de foc per un grup que vol guanyar per reivindicar-se i tornar a ser aquell que va signar uns números de campionat al primer tram de lliga. El gran matx de la jornada, a les 12 h.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×