Autor Economia
13 febrer 2015 a 15:00

L’Associació Àmbit B30 promou el Pla de Doctorats Industrials en nanotecnología

0 Flares 0 Flares ×

Una eina per millorar la competitivitat

Territori que abraça l'Àmbit B30

Territori que abraça l’Àmbit B30 // Imatge del web de l’Àmbit B30

Aquesta iniciativa, promoguda per l’Associació Àmbit B30 presidida per Josep Monràs – alcalde de Mollet –, pretén contribuir a la millora de la competitivitat del territori que abraça dita associació.

El Pla d’ID neix com a una eina per oferir una oportunitat de realitzar projectes de recerca estratègics d’una empresa, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on el doctorand en qüestió desenvolupi la seva formació investigadora i sigui objecte d’una tesi doctoral.

La simbiosi que es pretén establir presenta un doble benefici, d’una banda per a les empreses que atrauen persones qualificades i amb grans coneixement del sector; i de l’altra, per a les universitats. Per a aquestes darreres, els DI representen una ocasió on transferir tecnologia i coneixement en un entorn productiu, enfortint els vincles amb el món empresarial.

En aquest sentit, l’Associació Àmbit B30 vol col·laborar com a mediadors i facilitadors de fòrums on hi siguin presents empreses que podrien estar interessades en participar en un projecte de DI en els propers anys. Així doncs, en cas que es doni el cas, l’Associcaió posa a la seva disposició l’adreça de correu electrònic info@b30i.cat i el telèfon 937453161.

Cal comentar també que el Pla d’ID en nanotecnologia compta amb el recolzament dels centres del Barcelona Nanotechnology Cluser Bellaterra, una de les principals concentracions d’infraestructures i investigadors de l’àmbit de la nanotecnologia, a més de la intervenció especial del Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×