Autor Economia
15 gener 2015 a 10:00

L’Ajuntament i la Cecot ajuden els empresaris a tancar els comptes del 2014

3 Flares 3 Flares ×

Dimarts es va fer un fòrum formatiu

La sessió formativa es va fer al Fòrum de la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

La sessió formativa es va fer al Fòrum de la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’Ajuntament de Rubí, a través de l’Escola d’Emprenedoria, i la patronal Cecot van donar el tret de sortida dimarts passat a la primera jornada formativa per a autònoms i empresaris de la ciutat. L’objectiu de la sessió, que portava per títol Tancament fiscal i comptable 2014, era assessorar els assistents en matèria d’impostos i balanços, per tal que poguessin segellar els comptes de l’exercici anterior tant pel que fa als números de la pròpia empresa com als diners que cal pagar al fisc. La jornada de formació es va celebrar al Fòrum de la Masia de Can Serra.

Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, va ser el ponent de la sessió i va dividir la seva xerrada en tres blocs: els detalls del tancament fiscal i comptable del 2014, els canvis que suposarà la reforma fiscal que Hisenda ha engegat aquest gener i que ja afecten la clausura de l’exercici anterior i altres obligacions no tributàries però que cal saber per no incórrer en cap delicte. Rius va alertar que “cada vegada es requereix més profunditat i més coneixement a l’hora de gestionar una empresa”, ja que l’Estat cada vegada exigeix més obligacions als gestors i incrementa el control sobre les empreses per recaptar tot el que pugui. Segons l’assessor fiscal, les entitats sense afany de lucre són les que “ho tenen més difícil” perquè amb les últimes reformes del govern espanyol “ja no n’hi ha prou amb la bona fe i se’ls exigeix estar cada cop més professionalitzats”.

Rius també va explicar que avui es posa en marxa la facturació electrònica, un nou sistema que fa obligatori que totes les empreses que treballen amb les administracions públiques presentin les seves factures via telemàtica. Aquest avenç “imparable” de la tecnologia, en paraules de l’assessor, pot agilitzar els tràmits de pagament però suposarà més exigències per a les empreses. En el cas de la resta de persones físiques o jurídiques i en les operacions inferiors a 5.000 euros, dependrà de cada administració decidir si la factura electrònica és obligatòria o optativa. En el cas de Rubí, però, des d’avui s’exigeix en tots els casos.

3 Flares Twitter 2 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×